Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '07

 
Kategori
Sınavlar
 

Sınava girecek gençlere

Sevgili gençler;yarın aylarca beklediğiniz sınava gireceksiniz. Belki bu sizin için ilk belkide ikinci veya üçüncü sınavınız. Düzenli çalışarak bu güne geldiyseniz hiç korkmayın. Kesin başaracaksınız. Başarı sizin elinizde. O gün önemli ancak bir o kadar da sıradan. Defalarca deneme sınavlarına girmediniz mi? İnanın bu daha kolay olacak. Hatta sınavdan çıkıp çok kolaydı sorular havasını bile atacaksınız. Yıllarca öğrenmesini bilen, emek veren öğrencilerimden duyduğum sözler oldu bunlar. Şimdi o günlerin sadece tatlı heyecanı kaldı hafızalarında. Artık çocuklarıyla yaşayayacaklar tekrar benim her yıl yaşadığım bu duyguları. Bunların değerini bilmek gerekli diye düşünüyorum bazen. Amaçsız birey olma yerine sorumluluklarını bilen bireyler olmak, daha çok bardağın dolu kısmını görmek gerekmez mi?

Bugün dinlenme ile geçsin gününüz. Hayatınızın akışını değiştirecek radikal davranışlar yerine sakin bir gün olmasını tercih edin. Anneler, babalar da bugünü ve yarını çok abartmasın. Sadece çocuklarına gerçekten güvensin. Bazı şeyleri hatırlatsın ama ısrarcı olmasın.

Sevgili gençler; yarın sınavda kesinlikle şimdiye kadar uyguladığınız soru çözme sırasına göre çözüm yapın. Takıldığınız sorularla uğraşmayın. Onları sonraya bırakın. Art arda çözemediğiniz sorular olursa buna da çok aldırış etmeyin. Bildiklerinizle devam edin. Sonra bıraktıklarınızın bir kısmını çözebildiğinizi göreceksiniz. Çözemediğiniz soruları başka öğrencilerin de çözemeyebileceğini unutmayın.

Sınav hayatın bir gerçeği. Bununla bitmeyecek. Bundan sonra da buna benzer sınavlarla yaşamaya devam edeceğiz. Bu hayat tarzına alışmak gerekiyor. Bunu kabüllenince bu engelleri aşmak çok daha kolaylaşıyor.

Tüm emek veren öğrenciler; hak ettiğiniz sonucu almanız dileğiyle, başarılarınızın hayatınız boyunca devam etmesini diliyorum...

 
Toplam blog
: 34
: 1035
Kayıt tarihi
: 03.11.06
 
 

Uzun yıllardan beri Kocaeli'nde dershanede öğretmenlik yapmaktayım. Marmara Üniversitesi Kimya Öğrtm..