Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

25 Nisan '15

 
Kategori
Sosyoloji
 

Sinirlendim yahu

Sinirlendim yahu
 

Zamanları Paraya Göre


İŞSİZ KALINCA AMERİKA

PARASIZ KALINCA TÜRKİYE

Kolay sinirlenen biri değilim, benim sinirim yalana talana tepkime… Adı lazım değil bilmem kim, vakti evvellerden Amerikalara gidip yaşamış, oraların havasında yellenip, kültürünü solumuş. Çoluğunu çocuğunu oralarda edinip yetiştirmiş. Amerikalı payesiyle çocukları Türkiye’de iş edinmiş. Yıllar sonrada bu bilmem ne her gün, ekrandan yer kapmış. Evlatlarının medya sektöründe olması sebebiyle televizyon ekranlarında yaşlı baş haliyle iş bulup sunuculuk yapmış. Sonbaharında paralı işlerle şöhreti tatmış. Pahalı sponsorları sayesinde parlak güz günleri yaşamış. Sonra rüzğar esince üşümüş cepleri para dolu kürkleriyle Amerika'ya kaçmış. Bizim buralardaki ekranların arpa tarlalarını yeni yetme şöhretler biçmeye başlamış. Sapla saman karışmış, köprülerden akan sular bulanmış. Ayaklar, başlar kaşla yer değiştirip dururmuş. Azgınlıklar durulmaz, koşanlar yorulmaz olmuş, zira artık ahir zamanmış.

Hasılı, Türkiye’de yığdığın hasılat Amerika’da kaç yıl besler insanı? Para bitince tekrar kazanıp yığmak için Türkiye’ye dönülmüş. Saçlar boyanıp genç görünüm verilmiş ve bir bahane bulunup yine medyada bir yayında sunucu olarak görünmüş.

Proğramın tanıtımı içinde Cumartesi gününün başka bir yaşlısından destek verdirilmiş. Yaşlı kadınlar niye ekrandalar, derseniz. Demezsiniz biliyorum, çünkü çoğunuz ne verse yiyip yutuyorsunuz. Ben yinede  söyleyeyim… Taklitçilikten! İzleyin yabancı kanalları bakın, yemek ve el işi ve kadın proğramları sunucuları hep orta yaş üstü kadınlar.  İsmi Marta (kaçmış karta) diye bir sunucu ve onun el işi- ev işi pratikliğine yönelik proğramı var. Aynısı bizde, yaşlı bir Amerikan beyinli sarışın kafayı “Falanlı Günler” yapmışlar, ekranı el ve ev işleriyle doldurmuşlar… Siz de o proğramı sanki o sarışın bulmuş gibi hayranı olun, cam önüne dolun. A benim saflarım, siz böyle oldukça daha çok kanarsınız, gün olur boşa geçen günlere yanarsınız. Gavurdakinin aynısını kopyala kes yapıştır yapıyorlar. Sizde “tövbe haşa, adeta o taklitçilere tapıyorsunuz” gaflettesiniz bilmiyorsunuz.

Her neyse ne diyordum, hah, “Adı lüzumlu değil de yaşlıların aynısından bir başka versiyon. Bu yaşında bir yere kapağı atmış gene” diyordum. Bu kart kapkara saçlı, tabi salt saç değil, yüz göz boya. Kendisi güya Amerika’da lortlar kamerasına girmiş de, orada “Müslümanlar banyoda koyunları boğazlıyorlar” demişlerde, güya oda buna içerlemiş de, bunun aslını öğretmeye gelmiş yeniden Türkiye'ye. “Amerika’da olan bir duruma niye Türkiye’den öğreti göndereceksin ki, Amerika’da vereydin öğretini?” derim ben, inanmam palavralara. Atma da inanayım. Yahut ufak atta, yeni yetme civcivler yesin. Zaten onların beyinlerini yıkamak değil mi azminiz. Alman hükümeti, Amerikan devleti izin vermezse nerede kesecek kurbanını Müslüman?

Sizi gidi gavur zihniyetliler sizi! “Paramız bitti, şöhretimiz yitti; yediden toparlamak adına Türkiye’den başka imkanımız yok” diyemiyorlar. En hassas noktamızdan bizi kavrıyorlar. Müslümanlığımızdan… Zaten bu ülkede olup bitenler “Kürt Türk kavgası değil. Böyle insanların hem nalına hem mıhına vurmasıyla ortalığı bulandırdığı Müslüman haçlı savaşı. Bu savaş cephelerde kazanılamadı, şimdi böyle iyi görünen, dışı başka içi başka, kalbi başka, beyni başka çalışan insanlarca gizliden sürdürülüyor.

Bu sabah çayımı içerken kanalları gezinirken rastladım. Çok bilmiş geçinen Amerika ve Avrupa hayranı kartlaşmış, teneşire yakınlaşmış sunucular karşılıklı oturmuşlar bize maval okuyorlar. “Yıllardır proğram yapıyoruz kadınları eğitemedik, daha çok yapacak işimiz var” diyorlar. Yahu siz programlarınızda bir yandan “Annelik nasıl olur”u bir eğitimci aracılığıyla öğretirken, aynı anda kocaya isyanı da bellettiniz bu kadınlara.  Hem nalına hem mıhına, demem ondan.

“Türkiye’de okuma yazma oranı düşük, kadınımız okumalı” derken, ki bu görüşünüze katılmamak mümkün değil, kadın eğitimde geri planda tutulmuş. Ama siz okuma yazmada geri dediğiniz kadının beynine Amerika da kadın şöyle özgür, Avrupa’da kadın böyle bağımsız deyip, açılmayı saçılmayı yerleştirdiniz.

Yanlışsınız, yanlış örneksiniz ve gavura hizmet etmektesiniz. Siyasilerin hanımları dahi sizi alkışlıyor ne yazık ki, işte benim ülkemin dolu yanlışlarından biriside budur. Sizin dediklerinize başta siyasilerin hanımları tepki göstermeli, namümkün. Zira onların pek çoğu da eğitimsiz. Okumuşları dahi eğitimsizler. Öncelikle siyasilerin hanımları her konuda kendilerini yetiştirmeli, topluma iyi yönde örnek teşkil etmeli. Kadınlarımız, genç kızlarımız edebli olanı örnek almalı. Batı hayranı, doğru dürüst dilini dahi bilmeyen, yazılan metne göre sunuculuk yapan kayırmalar ve edeb düşmanı artistler benim ülkemin insanına örnek olmamalı… AyferAytac.com

 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..