Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Sır , olumlu iç temsillerde mi?

Sır , olumlu iç temsillerde mi?
 

Başarı yolunda diğer önemli noktalardan biri de beyin gücümüzü kullanarak, iç temsilimizi değiştirebilmektir. Nedir iç temsil? Beyninizden, gönlünüzden gelen olumlu sinyaller, olumlu iç temsili oluşturur. Aksine, yapamayacağınızı, beceremeyeceğinizi, mutsuz olduğunuzu sürekli düşünerek oluşturacağınız, olumsuz iç temsillerdir. Motive olmuş bir futbol takımı, eğer o müsabakada galip gelmişse, büyük ihtimalle olumlu ve güçlü iç temsilleri sayesinde bunu başarabilmiştir. Olumlu iç temsile sahip olan bir takım, antrenmanlarını daha farklı bir ruh halinde yapar. Başaracağını kesinlikle inanır. Bunu yapabilecek gücün kendisinde olduğuna içten inanmıştır. Hayalinde galibiyet vardır ve onu elde edecektir. Bu inançla sahaya çıkar. Sonunda galibiyet kaçınılmaz olur.

Kendinizi, geçmişinizi bir düşünün… Çok başarılı bir sonuç aldığınız bir günü… Düşünün; muhakkak bir şeyler vardır... Yoksa da çok mutlu olduğunuz bir anı düşünün. Sakın: ” Hayatımda mutlu ya da başarılı bir anım yok. Ben acıların insanıyım!” , falan demeyin; vardır bir şeyler… Zihninizi biraz zorlayın. Neler hissediyordunuz? İçinizdeki ses neler diyordu? Nasıl bir iç temsil oluşturmuştunuz? Yapabileceğinize inanmış mıydınız?

Beyindeki olumlu aktarıcıların dengesini bozmak ya da iyileştirmek kişinin iç temsillerine bağlıdır. Olumlu iç temsiller (yapabileceğine inanmak, iyimser düşünceler, hayata pozitif bakış açısı, iyi niyet, empati, yardımlaşma, çalışma azmi v.b.) olumlu aktarıcıları harekete geçirecektir. Olumsuz iç temsiller ise (yapamayacağına inanmak, herkesin kötü olduğu düşüncesi, art niyet, kıskançlık, bencillik, kişisel atalet hali, tembellik, v.b.) olumsuz aktarıcıları devreye sokacaktır. Beynimiz ilk etapta, gerçekte yaşanmış olan ile zihinde yaşanmış olanı ayırt edemez. Öylesine güçlü zihinsel yaşantılar vardır ki gerçek hayat bu insanlara, zihninde yaşadıklarını ikram etmiştir. Ve yaşanan öylesine gerçek hayatlar vardır ki, sırf zihnindeki olumsuz temsillerden dolayı, yapabilecekken, insanı yapamaz duruma getirmiştir.

 
Toplam blog
: 63
: 1536
Kayıt tarihi
: 20.04.07
 
 

1968 yılında Üsküdar'da doğdum.İlk-Orta öğrenimimi Almanya'nın Hof/Saale kentinde tamamladım.Lise ve..