Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '22

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Sıra Ülkemize Neden Gelmez?

Amerika, ülkemiz dahil dünyanın diğer ülkelerine yıllardır etnik derneklerine sözüm ona kültürlerini yaşatma ve geliştirme adına fon kanalından maddi destekler yapmakta. 

Zannediliyor ki dünya ülkelerindeki irili ufaklı etnik kökenlere maddi destek amaçlanıyor. Hayır, etnik kimlikler kendi kimliklerini bu fonlarla araştırdıkça ırkçılık noktasına kadar gelindiği görülmekte.

Elbette kimlik ve kültürleri yaşatmak son derece güzel bir şey ve dünyanın zenginliğinin bir göstergesidir ama Amerika bu yöntemle insanları daha fazla ayrıştırıyor ve gerektiğinde dış politikasında kullanarak ülkelerde yapmak ve elde etmek istediğini kolaylıkla elde ediyor, o ülkelerin politikacıların desteğiyle.

Kamuoyunda Irak Suriye Libya Mısır  Afganistan'dan sonra Ukrayna'da yaşananların Amerika tarafından gerçekleştirildiği ve sıranın ülkemize geleceği şeklinde konuşuluyor.

Ülkemiz coğrafi ve jeopolitik ayrıcalığı dışında Atatürk'ün kurmuş olduğu çok etnik kökenli ve benzeri olmayan Laik Türkiye Cumhuriyeti ülkesi konumuyla özel bir yere sahiptir.

Amerika diğer ülkelere yaptığı ve yapmaya çalıştığı gibi ülkemize yapamayacağını çok iyi bilmektedir. Kürt etnik kimliğini kullanarak yapmaya da çalışmıştır ama Laz'ı Kürt'ü Çerkez'i Roman'ı Azeri'si ile bir birine bağlı olduğunu görmüş, dolayisiyle başaramamıştır. Başardığı şey, terör örgütünü örgütleyerek kırk yıldan itibaren savunma giderimizi arttırma yoluna sokarak ekonomimize zarar vermesidir.

Gidiniz doğu ve güney doğu'ya ve sorunuz oradaki insanlara ''Türk'üm'' diyecektir. Tabi ki etnik alt kimliğini inkar etmeden.

Sizlere şunu da söylemek isterim sevgili okurlarım; Biliyoruz ki kolay geçiş yapılamayan Cumhuriyetimizin ilk dönemlerinde istenmeyen durumlar yaşanmıştır ama artik dijital dünyada yaşıyoruz, seksen dört milyon ile birlikte gelişmek zorundayız. Meclisteki tüm siyasi partiler ayrıştırmaya zemin hazırlıyorlar. Olmayan kürt sorunu ortaya çıkarmaya çalışıyorlar 

Özellikle Rusya'nın Ukrayna işgali sonrasında ayrışma değil tüm dünya halkı ile bütünleşme zamanıdır. Tüm dünya halkı bu savaş fotografıyla çok dersler çıkaracağını düşünmekteyim.

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..