Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '21

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Sivilceye yoğun bakım

Akne, sivilceye yoğun bakım

Akne, sivilceye doğal yoğun bakım

Bildiğiniz gibi son yıllarda cilt problemleri çoğaldı. Genel olarak sivilce adıyla bildiğimiz akne sorunu, günümüzde de 12 - 15 yaşları arasında ortaya çıkan genelde beş, on yıl sürer yirmili yaşların başında geçer.

Aknenin yirmili, otuzlu hatta kırklı yaşlarda devam ettiği, ergenlik döneminde akne sorunu yaşamayan kişilerde yetişkinlikte akne sorunu yaşadığı görülmektedir.

Ergenlikte görünen akne sebebi, kişilerin çocukluktan gençliğe geçiş döneminde yaşadıkları değişikliklerdir. Fiziksel olgunluğu sağlayan hormonlar yağ bezlerini daha çok yağ üretmesine neden olurlar. Bu yağın deri yüzeyine geçişini sağlayan kanal yoğunlaşmış yağ kütlesi nedeniyle tıkanır.

Aknenin temel nedeni tıkanmaktır

Ciltte gözenekler tıkanma sebebiyle nefes alamaz ve dış etkenlerden yani toz, kirden siyahlaşır. Cildimizde gördüğümüz siyah noktalar oluşur. Bakteriler tıkanmış yağ bezlerinin üzerinden kanallerın içine sızarlar.Kimyasal maddeler nedeniyle tıkanmış olan yağ bezinde iltihaba yol açar ve iltihaplı tipik akneye dönüşür. Gençlerin tipik yaşadığı gençlik aknesidir bu. Başka nedenlerden dolayı yaşanan, sivilce, akne sorunlarına yönelik çözümde uygulanan yoğun bakımlardan ilk olarak özel geliştirilmiş olan.

1- Bio heating mask: Yöntemiyle gençleri aynalara küstüren sivilcelere kısa sürede çözüm getiriyor. Maskenin özelliği cilde yağlanmayı önleyen hydro serum sürülüyor, yağ dengesini düzenleyen bu serum, tabii mineral içerikli maskeyle birlikte uygulanıyor. Maske doğal olarak ısınıyor ve soğuyor bu ısınma ve soğuma esnasında serum cilde nüfuz etmesini sağlıyor ve cilt hızlı şekilde dengeye, sağlığına, güzelliğine kavuşuyor.

2- Oxy terapi: Citte eksilen nem ve hassasiyeti dengeliyor.

3- Diamant uçlu micro derma abration: Akne, sivilcelerden kalan leke ve derin izlere yönelik uygulama yöntemle de güzel başarı sağlanıyor. Cilt temiz, duru ve lekesiz bir görünüm kazanıyor.

Yoğun kür bakımı sürecinde kişiler ciltlerine uygun kozmetik preperatlar ile ev bakımına önem vererek düzenli temizlemesi gerekir.

Ayrıca cildi direkt etkileyen besin değeri yüksek ve katkı madde içerikli gıdalardan uzak durmalı gerekir. Daha çok sağlıklı ve düzenli beslenmeye özen göstermeli.

 

Sağlıklı güzellik dolu günler dileği ile

Int. Dipl. Kozmetisyen

Nesrin Sürer

www.enesbioestetikcenter.com

 

 
Toplam blog
: 116
: 45
Kayıt tarihi
: 15.12.18
 
 

Nesrin Sürer Kimdir? Eğitimimi Almanya'da International Cosmetic College Baron von Pechmann'da aldı..