Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '17

 
Kategori
Tekstil / Giyim
 

Siyah renk insanı neden ince gösterir?

Siyah renk insanı neden ince gösterir?
 

Siyah renk, doğada olmayan tek renktir ve ışığı yok eden yerler siyah gözükür. Siyahın görünmesi kavramı şu şekilde anlatılmaktadır; güneş ışığını emmesi ile birlikte doğada görüntü oluşturur. Bu nedenle moda tasarımcılarının keşfettiği bu özellikle, kıyafetler üzerinde bulunan sade siyah renk, insanlar için de farklı bir göz algısı oluşturur.(internet)

Ancak işin uzmanının anlayacağı ifadeler; ama nedeni buymuş işte.

İnce görünmek ince olmayan insanlar için söz konusu ama sanki herkeste bu takıntı var. Kadınlara özgü bir tercih, erkeklerin böyle bir derdi yok. Niye ki? Yani onlar da siyah giyerek ince görünebilirler. Ama sanırım erkeklerin ince görünmek gibi bir dertleri yok.

Siyah ince gösteriyor ama sanki vücudun cazibesini de kaybettiriyor; özellikle kadınlarda. Ne kadar güzel bir tuvalet olursa olsun sanki güzel görünmek için değil ince görünmek için giyilmiş gibi. Çizgili olanları ayrıca pijama intibaı da veriyor.

Siyahın da çizme, çanta, toka gibi iyi gittiği şeyler var. Siyah rengin, çizgisiz düz siyah elbisenin ince değil tam tersine dolgun vücuda yakıştığı söylenebilinir. Siyahı incelmek için değil tarz oluşturmak için giymeli. Zaten ince görünmek diye bir şey olmaz, konunun aslı ince olmaktır.

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..