Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '12

 
Kategori
Siyaset
 

Siyaset yapmayan siyasetin görünmeyen yüzü

Siyaset yapmayan siyasetin görünmeyen yüzü
 

Siyasetin Görünen ve Görünmeyen Yüzü

Ülkemizde siyaset ya da politikacıların siyaset yapma anlayışı aslında parti gözetmeksizin hep çerçevede görülmektedir. 

Siyasi partiler kendileriyle ilgili işlerde çok hızlı bir şekilde anlaşıp sonuca hemen giderlerken vekillik görevini yaptıkları vatandaşla ilgili işlerde her zaman tartışırlar ve kısır döngülerle milletin zamanını boşa harcarlar.

Fakat tüm bunların gerisinde bir de ikinci bir perde ya da başka bir değişle medyanın gördüklerinin ya da medya kanalıyla vatandaşlara gösterilenlerin dışında başka bir dünya ve başka ince hesaplar yer almaktadır.

Bazen bu görünmeyen olaylar ve haberler yanlışlıkla gün yüzüne çıksa da hemen gündem değiştirme hareketi ile siyaset gündemi hızla başka yönlere kaydırılabilmektedir.

Mecliste bulunan 4 parti aslında birbirini çok iyi tanımakta ve parti organları halkın gündemini düşünmeden tamamen kendi çıkarları ve gündemleri için hareket etmektedirler.

Gündemi haberlerden takip eden halkın ise sürekli olarak suni gündemden ve sonu gelmez tartışmalardan canı sıkılmakta ama yine de haberlerde siyasileri pür dikkat dinlemeye devam etmektedirler.

Örneğin Suriye savaşında 1500 km’lik sınır hattımızın olduğu Suriye’ye Türkiye’den giriş ve çıkışların son derece rahat olması ve Suriye’de geldiğimiz nokta sürekli olarak sıkışıldığında kullanılan gündem argümanlarının başında gelmektedir.

Bu ülkede İstihbarat teşkilatının bütçesinin enerji bakanlığının bütçesinden iki kat fazla olması nasıl bir yere doğru gittiğimizi göstermektedir. İstihbaratın bütçesi artarken aynı zamanda istihbarat zaaflarımızın da artması ne acı bir tesadüftür.

Ülkemizin her yer yenilenebilir enerji kaynakları (rüzgar, su ve güneş) olmasına rağmen bu konuda son derece geride kalmak yine ne kadar üzüntü verici bir durumdur.

Halkın her gün olan zamlara karşı hiç sesini çıkarmadan durması da aslında yeni bir şey değil sadece Özal’dan beri biraz unuttuğu bir durumdan başka bir şey değildir.

Ülkemizde siyasetçiler politikalarını birbirine danışıklı dövüş içerisinde sürdürmektedirler. Nasıl ki Deniz Baykal bugünkü iktidarın kapılarını AKP için açmışsa bugünün CHP ve MHP’si de basiretsiz yönetimleri ve muhalefetleriyle geleceğin başkanlık sisteminin kapılarını ardına kadar açacaklardır.

 
Toplam blog
: 537
: 1884
Kayıt tarihi
: 10.06.10
 
 

Gündemi ve olayları yakından takip etmeye çalışıyorum. Sinema, kitaplar, spor, doğa, siyaset, miz..