Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ağustos '18

 
Kategori
Dünya
 

Siyasi Ayrışma Gerekli mi?

Siyasi Ayrışma Gerekli mi?
 

80'den önce kardeşi kardeşe ölüdürttüğü bir Amerika-CIA projesi olduğunu yıllar sonra anlayabildiğimiz sağ sol çatışmalarının ve ülkenin adeta ikiye bölünmüş durumunun ne denli gereksiz olduğunu şimdi daha iyi anlayabiliyor herkes.

Bizler için gereksiz ancak Amerika için gerekliydi çünkü o kaos ve terör ortamından bir 12 Eylül askeri darbe doğurdu ve hiç bir şekilde meclisten geçirilemeyen 24 Ocak kararları (serbest piyasa ekonomisi modeli) darbe sonrasında kurulmuş olan cunta hükümeti sonrasında geçirilebilmiş ve amacına ulaşmıştır Amerika!

Amacı şekil 1'de görüldüğü gibi otuz yılda ülkede bulunan tüm varlıkların özelleştirme manifestosuyla yabancı şerketlere devredildiği. Bu bir örnek. Yabancı sermayenin ülkeye akışı ve rakam üzerinde kazanımları sayarsak serbest piyasa ekonomisinin ABD'ye ne denli yarar sağladığını daha açık şekilde görülür (Dolar-Faiz-Borsa vb)

80'li yıllarda sol denildiğinde işçiyi köylüyü fakiri koruyan bir yol olduğunu bilirdik. Galiba dünyada yanlış gelişen bir şeyler var diye düşünüyorum.. Daha doğrusu dünya ekonomisini elinde barındıran tuccarlar dönem donem dünya ülkelerini şekillendirmeye çalışıyorlar.

80'den önce ülekimizi sol devrimci hareket ve sağ ülkücü hareketleri örgütleyerek altıbin'den fazla insanın ölümüne sebep olan Amerika-CIA bugün benzerini Ortadoğu'da mezhepler üzerinden gerçekleştirmeye çalışmakta ve gelişen olaylar dolaylı şekilde ülkemize de yansımaktadır..

Amerika-CIA, Ortadoğu'da IŞİD El Nusra DEAŞ vb. gibi örgütleri örgütleyerek tıpkı 80 öncesinde ülkemizde olduğu gibi orada da kardeşi kardeşe öldürtmekte ve önümüzdeki dönemlerge gerçekleştirmeye çalışmış olduğu serbest piyasa ekonomisi modeliyle Ortadoğu coğrafyasında bulunan başta enerji kaynakları olmak üzere ülkelerde bulunan bütün varlıklarını ele geçirmiş olacaktır.

Ortadoğu'daki etnik ve dinsel çatışmalardan doğan olumsuzlukların dolaylı şekilde ülkemize yansımalarını yıllar sonra tıpkı 80 öncesindeki ayrışmalarının ne denli gereksiz olduğunu anlamış olduğumuz gibi bugün yaşanmakta olan siyasi ayrışmanın ne kadar gereksiz olduğunu yıllar sonra anlayacağız toplum olarak.

Oysa bakınız oyun aynı oyun..

Amerika-CIA ülkemizde de aynı oyunları oynamıştı 40 yıl önce, bugün de benzerini oynamakta Ortadoğu'da..

24 Haziran seçimlerinde farklı siyasi tercihler sebebiyle ülkeyi ayrıştırma noktasına getirmeye çalışanın Amerika-CIA olduğu'nun altını çizerek hatırlatmak isterim.

Ayrıştırma sözlerinin nereden ve kim-kimler tarafından söylenmiş olması o kadar önemli değil, önemli olan Amerika'nın bu ayrıştırmanın mimarı olduğunu bilmektir.

Bu günler de geçecek ve yıllar sonra "siyasi ayrışmaların hiç de gereği yoktu" şeklinde kendi kendimize iç hesaplaşma yoluna gideceğimizi şimdiden söyleyebiliriz.

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..