- Kategori
- Siyaset
Siyasilerin Üslubu; Erdoğan'ın Aşağılayan Kılıçdaroğlu’nun Suçlayan, Hangisi Etkili; Aşağılayan

Valla dokunulmazlıkları var ve bulundukları yer itibarıyla “Krallar istedikleri gibi konuşurlar” durumundalar.
Bizimkisi sorgulama değil de üsluplarını biraz irdelemek istiyoruz.
Güç savaşı bu, halkın karşısında konuşmalarıyla da birbirlerini yenmeleri gerekiyor.
Cumhurbaşkanı rakibini aşağılayan (ezen) bir üslubu, CHP lideri ise suçlayan tarzda konuşmayı seçmiş.
Tabi biraz kişilik yapıları da burada belirleyici olmuş.
Cumhurbaşkanı “Sen kimsin?” diyor, son duyduğum yüklenme sözü Kılıçdaroğlu’na “boş çuval” dedi galiba.
Kılıçdaroğlu ise söyledikleri/yaptıkları üzerinden yükleniyor…
Bakmayın liderlerin sözleri çok önemlidir. Erdoğan ezen tarzda konuşuyor ama karşının da sesi yüksek çıkıyor. Söyledikleriniz ne olursa olsun ses tonunuz yüksekse agresif algılanırsınız.
Ses tonunu yükseltmekle aşağılayan üsluba karşı duramazsınız; atıyorum “çocukların çürük raporu aldı” haklı bile olsanız “boş çuval” ı karşılamaz.
Sayın Kılıçdaroğlu kendince insanların bu üslupları değerlendireceğini düşünüyordur ama halkımız maalesef karşısındakini ezmeye çalışmayı güç olarak algılıyor. Tabi bunun altyapısı da (başarılı, gücünü ispat etmiş vs.) olacak. Değilse kabadayılık olarak görür.