Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Sizlere hatırlatıyorum

"Devletin varlığını ve bağımsızlığını, yurdun ve halkın bölünmez bütünlüğünü, halkın kayıtsız şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ve Atatürk ilkelerine bağlı kalacağıma; halkımın refah ve mutluluğu için çalışacağıma; her yurttaşın insan haklarından ve temel hak ve özgürlüklerden yararlanması ülküsünden ve Anayasaya bağlılıktan ayrılmayacağıma; namusum ve şerefim üzerine and içerim.

Bu sozleri hatirliyorsunuzdur umarim, her dört yada beş yilda bir bu sozleri degisik sahislarin agzindan dinleriz. Kimi daha telaffuz ederken yapacagini yapar, kelime degistirerek, oraya layik olmadigini gosterir. Kimisi de goreve basladiktan sonra etmis oldugu yemini unutarak kendi ya da bagli bulundugu partinin cikarlari dogrultusunda hareket eder.

Gelin konuyu biraz daha acalim, hukugun ustunlugunu korumak ne demek bakalim, hukuka saygi duymak, hukukun herkese esit oldugunu bilmek, hukukculara mudahale etmemek demek, uygulamada boyle mi oluyor? Hayir yargi karari olmasina ragmen kararlar uygulanmiyarak, hakli olan kisi madur ediliyor. Dosyalar sumen altinda bekletilerek zaman asimi suresi bekleniliyor. Bu mudur hukukun ustunlugu.

Yurdun ve halkin bolunmez butunlugunun anlami, insanlarin giyim tarzina bakarak siniflandirilmasi siz biz diye ayirarak birbirlerine farkli gozle bakmalarina neden olunmasi kabul edilemez bir durum oldugu gibi milletvekili yemini ile de bagdasmamaktadir. Ibadet Allah ile kul arasindaki ruhi iletisimdir bunu hem siyasi hem ticari cikar amaci ile kullanmak ne insanliga nede muslumanliga sigar.

Halkin refah ve mutlulugu ne demek? Herhalde vatandasin acliktan inim inim inlemesi, issizlikten intihar etmesi demek degildir. Halktan toplanilan vergilerle, belirli cevrelere ihale ve is imkani saglanmasi hic degildir. Ne demektir? Dusunce ve yasam tarzina bakmadan yaratilan is imkanindan herkesin esit sekilde yararlanmasini saglamaktir. Vatandasi yanlis bilgilerle kandirmamaktir. Vatandasin hic kullanmadigi maddeleri baz alarak enflasyonun dustugunu soyleyerek gerceklerle celismemektir.

Ataturk ilkelerine bagli kalmak ne demek, onun yaptiklarini yikmak degildir. Milli egitimin mufredatlarini degistirip cocuklarin kafasini karistirmak, sadece din adami yetistirmek amaci ile kurulmus imam hatip okullarini normal lise statusune sokmak da degildir. Kilik kiyafet konununa muhalefet da degildir (Istanbul ilinin Carsamba ilcesi) Ataturk`u din dusmani gibi gostermek cahil vatandasin ondan sogumasini saglamak hic degildir. Ya nedir? Din ve devlet islerini birbirinden ayirarak dinin siyasete alet edilmesini engelleyip herkesin ozgurce ibadet etmesini saglamak, butun etnik gruplarin ayni cati altinda ozgurce yasamasini saglayip yonumuzu batiya cevirerek, onlarin arasindaki yerimizi alirken, sahip oldugumuz degerlerden odun vermeyerek batinin dayatmasi ile degil bizim istedigimiz icin gerekenleri yaptigimizi gostermektir.

Daha fazla uzatarak yaziyi okuyanlari sikmanin anlami yok, sadece milletvekili olurken Turkiye Buyuk Millet Meclisinde edilen bu yemini hatirlatmak istedim.

 
Toplam blog
: 377
: 711
Kayıt tarihi
: 05.08.06
 
 

Türkiye'yi ve Türk insanını çok seviyorum. Dünyada bütün canlıların yaşam hakkı olduğuna inanıyorum...