Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Temmuz '10

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Skleroterapi ve lazerle varis tedavisi

Skleroterapi ve lazerle varis tedavisi
 

Lazerle yapılan varis tedavisi:

Lazerle yapılan varis tedavisinde en etkili cihaz olan Nd-YAG lazer kullanmaktayız. Bu tedaviyi heryaştan hastaya uygulayabilmekteyiz. Lazerle yapılan varis tedavisinde 4mm den küçük damarları yok edebilmekteyiz. Özellikle halk arasinda kılcal damar genişlemeleri olarak bilinen spider ven ve telenjiektazilerde Nd-YAG lazerin küçük başlıkları ile mükemmel başarı elde edilmektedir.

Skleroterapi için en iyi aday?

Her yaştan kadın hasta skleroterapi tedavisi görebilir. Fakat en uygun yaş 30-60 yaş arasıdır. Bazı kadınlarda spider venler onlu yaşlarda farkedilir hale gelebilirken bazılarında ise 40 yaşa kadar belirgin hale gelmeyebilir.

Eğer hamile iseniz veya çocuğunuzu emziriyorsanız skleroterapi tedavisini ileri bir tarihe erteleyebilirsiniz. Hamilelikte ortaya çıkan spider venler genellikle doğumdan 3 ay sonra kaybolurlar. Ayrıca sklerozan solüsyonların anne sütünü nasıl etkilediği de bilinmediğinden tedavi için bu dönemin sonuna kadar ertelenmesi önerilir.

Spider venler erkeklerde kadınlardaki kadar sık görülmezler. Spider venleri olan erkeklerde bacak kılları ile bu lezyonları saklayabildiklerinden spider venleri kadınlar kadar kozmetik sorun haline getirmezler. Bununla beraber skleroterapi erkeklerde de kadınlarda olduğu kadar etkilidir.
 
Toplam blog
: 88
: 3086
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

1993-1999 yılları arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi' nde temel tıp eğitimini tamamlayara..