Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '19

 
Kategori
Siyaset
 

Soğan Patates ve İran Petrolü

Bu yazımda Son Patates Soğan operasyonları ve İran Petrolü üzerinden Amerika'nın Siyaset oyunlarını hem ülke içinde hemde Bölgede deşifre edeceğim.
 
Türkiye kurulduğu tarihten beri Batı ittifakı içinde olmuş ama orada hep üvey evlat muamelesi görmüş bir ülkeydi. ABD ve Britanya'nın başını çektiği Batı dünyası 2010 yılında Türkiye'de istediği her şeyi yaptı. MIT'in içinde cirit atan CIA Ajanları, Türkiye'nin diğer istihbarat örgütleri Jitem, Emniyet İstihbarat, Genel Kurmay Özel İstihbarat, Dış işleri İstihbarat'ta yığınla adamları vardı başta Gülen'in adamları.
 
Ancak 2010 dan beri başlayan İstihbaratı ve Kamu kurumlarını Amerikan ajanlarından temizleme operasyonu kolay olmadı. 
 
Ancak Türkiye eski Türkiye değil. 3 5 milyar dolarla ekonomisi çöken bir ülke olmaktan çoktan çıkıp Dünyanın 17 Büyük ekonomisi oldu. İstanbul tek başına 13. Büyük Avrupa Ülkesi gibi. 
 
2016 yılında New York'ta Birleşmiş Milletlerde masasına gelip "Direnme Tayyip Ekonomini batırırız" diyen Rothchild ve Kissenger'ı bilenler bilir. Anlatmama gerek yok. İşte en ciddi düğmeye basma o zaman oldu. 
 
Türkiye gerçekten direniyor Amerika'ya. 
 
Amerika ise kendisine karşı dik duran ve Rusya ve Çin ile İttifak kurmaya başlayan Türkiye'yi parçalamaya hazırlanıyor. Şu anda Kuzey Suriye'de değil sadece Kıbrıs Rum Kesimine yüzlerce uçak getirdi. Doğu Akdeniz'e Uçak Gemilerini yolladı. Peki Niye?
 
Çünkü Türkiye Akdeniz'de Deniz sahası üzerindeki haklarından vazgeçmiyor. Yunanistan'ın kendi çizdiği Deniz saha haritasını tanımıyor. Amerika bu haritayı tanıyor. AB de Yunan Deniz haritasını tanıyor. Neden önemli o harita? Çünkü Doğu Akdeniz'den üretilecek gazın AB Pazarına ulaştırılması gerekmekte. O gaz AB ye ulaşmaz ise uzun vaade de Venezuela, İran ve Türkiye'den sonra Rusya'nın ipi çekilemez. Zira, Ruslar Avrupa'nın en büyük gaz tedarikçisi. Oysa Akdeniz'den çıkan gaz AB'ye ulaşırsa AB O zaman Ruslara bağımlı kalmaz. Rus Ekonomisi ilerde daha hızlı çökertilerek Putin Peskov Zaharov üçlüsünün ideolojik Rusya'daki egemenliği bitirilir.
 
Soğan Patates nedir peki?
Soğan ve Patatesler yoksul Ak Parti seçmeninin temel yiyeceği idi. O iki unsurun pahalılaştırılması gerekmekteydi. Maalesef, Hükumet bu konuda tedbir alamadı ve tuzağa da her zamanki gibi saçma sapan beceriksiz yalaka danışmanlar yüzünden düştü. Çünkü Erdoğan'ın etrafında ona gerçekleri söyleyebilen İbrahim Kalın gb kaç tane adam var ki?
 
Gelelim soğana sarımsağa. Türkiye'de şehir hallerinin çoğunda PKK yandaşı aracılar var. Bu aracıların çoğu zaten muhalif ve öldüm fiyatına tarladan aldıkları ürünleri şehire kamyonlarla taşıyor ve fahiş fiyatlara satıyorlardı. Bunlara kaynak geldi yurtdışından ve bunlar Soğanı patatesi de stoklamaya başladılar. Nasıl olsa parası zaten gelmişti. Nihayetinde Soros'un parası çok. Amerikanın kaynakları bol.
 
İşte halkımıza bu halk düşmanları pahalı patates soğan yedirdiler. Hukümet te suçlu bu konuda çünkü yıllarca çiftçinin iliğini kurutan bu zümreye sen ne yapıyorsun demedi. Denetlemelerini sıklaştırmadı.
 
PEKİ ŞU ANDA İRAN'A UYGULANAN AMBARGODA MAYISA KADAR MUAF OLAN TÜRKİYE MAYIS'ta Muaf olacak mı?
 
Bu Amerikanın elinde kozdu. Soğan sarımsak patatesle Türk ekonomisi çökertilemezdi. E Ne yapılacaktı peki? Elbette İran'dan alınan ucuz ve ödemesi kolay (Ulusal Paralarla ödemeler yapılmakta) Gaz ve Petrol ticaretine darbe indirilmeli diye planlıyorlar. Niye?
 
Şu an AVRO bazında Türkiye Tüm Avrupa'da en ucuz Benzin Gaz ve LPG Satan ülke konumunda. Devlet şu an İran'dan aldığı ve parasını dolar değil de Türk Lirası olarak ödediği Gaz ve Petrole ulaşamayacak. Bunun yerine Dolarla Avroyla Petrol ve Gaz alacak. Bu ne demek biliyor musunuz? 
 
Bu ülkemizde Devletin subvanse ettiği ve Avrupa'ya göre nispeten ucuza sattığı Benzini artık subvanse edemeyerek Türkiye'nin VENEZUELLALAŞMA YOLUNA sokulması demek. Bu yazdıklarımı hiç bir Sol veya Sağ gazete veya dergide göremezsiniz malesef. Çünkü bu detayı göremiyorlar çoğu siyaset özürlü ve lisanlar bilmedikleri için. Benim eğer bir çok lisanım olmasaydı bende bakamazdım araştıramazdım bu konuyu...
 
Devam edelim...
 
2023 seçimlerine kadar Türkiye ekonomik dar boğaza bu sayede sokulacaktır. ABD İran'dan gaz almayı bırakırsak yakamızı BIRAKMAYACAK....
 
S400 denen muazzam silahı almamamızı istiyor. Niye?
 
1- BU silah ABD'nin Yunanistan'ın veya MISIR'ın İSRAİL'in Türkiye'ye karşı Doğu Akdeniz'de dayatma yapmasının önünü kesmekte.
 
2- BU silah Orta Doğu'da Fırat Kalkanının ikincisinin yapılmasının önünü açacak tek silahtır. Yoksa Erdoğan şimdiye kadar Kuzey Suriye'de koridoru çoktan açardı Irak'a kadar.
 
3- ABD ve Britanya İsrail'in İstanbul ve Ankarayı hedef alabilecek uzun menzilli Nükleer silahlarının da önünü s400 kesinlikle keser.
 
Şimdi Türkiye Doğu Akdeniz'de Suiriye'de Amerikan çıkarlrının kendi bölünmesi üzerine kurulu stratejilerine sessiz kalır mı? Asla.
 
Peki S400 ler alındığında bir formül bulunabilir mi? Kuzey Kıbrıs'a S400'ler yerleştirilirse belki. Ancak Oradan İstanbul Ankara s400 ile  korunamaz. Erdoğan Zaman kazanmak isterse bunu yapabilir. Çünkü ABD Ekonomik yaptırımları arttırabilir. 
 
Peki, Batı ileri giderse Türkiye'nin elinde koz yok mu? ÇOK...
 
1- Kuzey Kıbrıs'a Çin ev Rusya ile ortak Askeri Üs Kurabilir. 
 
2- Kendi topraklarını Rusya ve Çin'in Üs oluşturmasına açabilir.
 
3- Avrasya Birliğine doğru daha hızlı yol alabilir. 
 
4- Ortadoğu'yu Amerika'ya isterse oradaki yerli halkı kullanarak dar edebilir.
 
5- Amerika daha ileri giderse tüm dünyada Müslümanlara AMERİKA ve Britanya'yı hedef gösterebilir. Bu onları açık hedef haline getirir ve nereye giderlerse gitsinler Erdoğanı ve onun İslam Dünyasının doğal lideri olarak görenlerin tamamını harekete geçirir.
 
Daha var da buraya yazmak olmaz. Çünkü Türkiye kendi dinamiğini İRLANDADAN İSKOÇYADAN ENDONEZYAYA KADAR  iyi biliyor. 
 
Sonuçta Yükseleni Yengeç burcu olan ve Satürn'ü 7. evlilik evinden geçen Türkiye Cumhuriyeti 2010 yılından beri devam eden Amerika ve Nato ile süren boşanma davası önümüzdeki 2 sene içinde sonuca başlanabilir.
 
Türkiye ne olursa olsun asla Amerikan ambargolarına sessiz kalmamalı. İran'la ticaret yapan Amerikan şirketleri varken Türkiye'ye ambargo konması bağımsızlığımıza ve egemenlik haklarımıza direk saldırıdır ve savaş sebebidir. Bu durumda ABD'nin Türkiye'deki tüm askerilerinin çıkartılması gerekecektir. İncirlik'ten ABD askerleri çıkartılabilecektir. Evet bu durum ülke ekonomimize zarar verir. Ancak ABD^ye daha büyük bir zarar verecektir. Çünkü Askeri stratejisi tamamen iflas edecektir Orta Doğuda. Çünkü Türkiye'nin olmadığı onaylamadığı hiç bir stratejik plan ne Doğu Akdeniz'de ne Orta Doğuda devreye girebilir. 
 
Daha çok S400 almak zorundayız. Kuzey Kıbrıs'ta Ortak Rus ve Çin Askeri üssü kurmamız gerekmekte. Venezuella'da Bolivya'da Rusya ve Çin ile ortak Askeri üsler kurarak Amerikan Kapitalist emperyalist yayılmacılığına karşı hem İslami coğrafyayı hemde Komünist ve Sosyalist Küba ve Venezuella Bolivya Nikaragua gibi ülkeleri de korumak zorundayız. 
 
 
 
 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..