Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Temmuz '10

 
Kategori
Restoranlar
 

Sokak Arasına Saklanan Balıkçı: Fanya

Sokak Arasına Saklanan Balıkçı: Fanya
 

İstanbul Erenköy’de yüksek ve lüks apartmanların arasında sakin bir sokakta bulunan Fanya Balık deniz kenarındaki alıştığımız balık lokantalarından oldukça farklı bir konumda yaklaşık 10 yıldır hizmet veriyor.

Sizi evinizdeki lezzet ve sıcaklıkla buluşturmak için yoğun çaba sarf eden bu şirin lezzet durağında her daim taze meze ve balıklar Sizleri bekliyor. Yaklaşık 40 kişiyi ağırlayabilen mekanın bahçesi yok, sadece içeride klimatize ve sempatik bir atmosferde servis verebiliyor.

Eğer Anadolu Yakasında yaşıyorsanız ve evinizde otururken canınız bir anda balık yiyip, leziz mezelerden tatmak ve keyifli bir sohbet ortamı isterse Fanya hem yakın hem de en doğru adrestir diyebilirim. Hafta sonlarında bu keyife canlı müziği de (Türk SanaT Müziği) ekleyebiliriz.

Erenköy Kaşaneler sokaktaki Fanya Balık özellikle Ege mutfağına has çeşitli otlardan yapılmış mezeleri (deniz börülcesi, radika, vs.) ile hem göze hem de midemize hitap ediyor. Ancak uskumru marine ve favasını (ki gerçekten çok güzel) özellikle denemenizi tavsiye ederim.

Günlük ve her daim taze olan mevsim balıkları ahçının elinin lezzetiyle daha da lezzetli hale geliyor. Genellikle çevre sakinlerinden ve onların misafirlerinden oluşan keyifli ortam güzel dostluklara da imzasını atıyor. Yemek sonrasında fırın da pişirilen helvanin tadı ise gerçekten mükemmel bol köpüklü bir kahve ile taçlandırısanız daha da keyifli hale geliyor.

Özellikle Fenerbahçe maçlarından önce fanatik taraftarların uğrak yeri olan Fanya Balık maç öncesinde renkli görüntülere de sahne oluyor.

Haftasonları kalabalık grupların buluşma noktası olan mekana özellikle kışın muhakkak rezervasyon yaptırmak gerekiyor. Rezervasyon için 0216 356 51 89’u arayabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 28
: 3696
Kayıt tarihi
: 22.07.10
 
 

Ben kendisini hiçbir zaman bir gurme olarak görmeyen ama yemesini, içmesini, gezmesini ve keşfetmesi..