Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '15

 
Kategori
Futbol
 

Sol Kanat Beşiktaş’ı Yıktı

Sol Kanat Beşiktaş’ı Yıktı
 

 

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’nde deplasmanda karşılaştığı Liverpool’a 85.dakikada yediği penaltı golüyle 1-0 mağlup oldu.

Beşiktaş, çok dengeli bir ilk yarı geçirdi. Liverpool, maçın başında Beşiktaş’ın solundan bir tehlike yarattı. Bir de uzaktan tehlikeli bir şutla gol tehlikesi yarattılar. Ev sahibi ekip bunların dışında ilk yarıda başka hiçbir pozisyon bulamadı.

Beşiktaş ise Veli ve Demba Ba ile iki tehlike yarattı. Özellikle Demba Ba’nın pozisyonu çok netti ancak kaleci başarılı bir müdahale ile topu kornere attı.

Fakat,  ilk yarıda Beşiktaş’ın kendi sol kanadından çok açık verdiği görüldü. Liverpool, kendi sağ kanadından çok hızlı ataklar geliştirdi. Özellikle Ibe, Motta’ya her seferinde üstünlük sağladı. Hatta kimi zaman bu kanattan üç kişiyle bastırdılar.

Bilic’in ikinci yarıda önlem alması gereken sol kanattı. Ancak çok da fazla yapabileceği bir şey var mıydı, tartışılır. Çünkü Ibe ile Motta arasında ciddi bir kalite farkı var. Ibe, çok atletik ve hızlı bir futbolcu. Liverpoollu diğer futbolcular da topla çok hızlı hareket edebilen futbolcular.

İşte bu Liverpool karşısında Beşiktaş defansı bence çok iyi oynadı. Bir tek Motta, yetersiz kaldı. Bilic, belki Sosa’yı Motta’ya yaklaştırıp orta alanı üçleyebilirdi. Atiba’yı biraz geri çekip Sosa’yı, ya da daha sonra Oğuzhan’ı sola, Veli’yi sağa kaydırabilirdi. Belki bu durumda Olcay da biraz Demba Ba’ya yaklaşabilirdi. Çünkü Demba Ba da çok yalnız kaldı. Gökhan da ikinci yarı kendi sahasına hapsoldu.

Ancak bunların hepsi yapılabilecek olasılıklar. Tek gerçek ise Olcay ve Motta’nın sol kanatta yetersiz kaldıkları.

Liverpool, Franco ile Cenk’in anlaşmazlığından kaynaklanan bir hata dışında ikinci yarıda da pozisyon bulamadı. Fakat Liverpool Teknik Direktörü Rodgers, Balotelli ve Sterling gibi etkili oyuncularını sahaya sürerek skoru lehine çevirmeye çalıştı. Nitekim bu değişikliklerle Liverpool, daha fazla Beşiktaş kalesine gelmeye başladı. Ancak yine de pozisyon bulamıyorlardı.

Gelgelelim, yine Beşiktaş’ın sol kanadından gelişen hızlı atakta Motta’nın yaptığı gereksiz penaltı, Beşiktaş’ın sahadan 1-0 mağlup ayrılmasına neden oldu.

Esasen maçın hakkı 0-0’dı. Bu mağlubiyet rövanş maçı için iyi olmadı. Üstelik rövanş maçında Ersan ve Motta olmayacaklar.

Beşiktaş’ı zor bir rövanş maçı bekliyor. Ama imkansız değil. Elbette o maçın taktiği daha farklı olacak. Umudumuz, Kara Kartal’ın taraftarıyla bütünleşip turu geçmesinden yana. Beşiktaş’a şimdiden başarılar dilerim.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..