Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Şubat '09

 
Kategori
Motor Sporları
 

Solberg : Gösteri devam etmeli!

Solberg : Gösteri devam etmeli!
 

Citroen Xsara WRC06, Petter Solberg World Rally Team


1995 yılında Norveç'te hem Tırmanma hem de Rallikros şampiyonu olarak dikkatleri üzerine çeken, 1999 yılında Dünya Ralli Şampiyonası'na adım atan ve 2003 yılında Subaru ile Dünya Ralli Şampiyonu ünvanını kazanan Petter Solberg, geçen sezon sonunda Subaru fabrika takımının 2009 için şampiyonaya katılmayacağını açıklamasından sonra ne yapacağı en çok merak edilen pilot konumuna gelmişti. Sebastien Loeb'in ambargo koyduğu şampiyonluklar sayesinde zirvedeki mücadelenin monotonlaştığı son dönemde kendine has stili ile ralli dünyasında heyecanla izlenen Petter Solberg, 2009 yılında kendi takımını kurarak bir ilke de imza atmayı başardı. Kendi imkanları ile sezonu takip edecek olan Solberg, 2006 model bir Citroen Xsara ile ralliseverlerin gönlündeki yerini daha da sağlamlaştıracak. Bu haftasonu kendi evindeki rallide ilk startını alacak olan Norveçli pilot zirve mücadelesi vermese bile en çok takip edilen pilot olacak.

Solberg geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısı ile "Petter Solberg World Rally Team" (Petter Solberg Dünya Ralli Takımı) tanıtımını gerçekleştirdi. 2003 Dünya Ralli Şampiyonu bir sezon yarışamamaktansa kendi takımını kurarak yola devam etmeyi tercih ediyor. Takımının ideolojisini "Asla Vazgeçme!" olarak belirleyen Solberg, sezonun ilk yarışını kaçırsa da bir ay içinde yeni oluşumu tamamlamayı başardı ve kalan 11 yarışta start alacak.

Takımının ana sponsoru olarak Norveçli tekne kiralama firması Johs Lunde Yatching'in desteği ile 2006 model Citroen Xsara WRC kullanacak olan Solberg, onbir yıllık deneyimi ile ilk defa etaplarda kendi takımı ile mücadeleye katılırken kopilotu koltuğunda yine Phil Mills oturacak.

Solberg eski takım arkadaşlarına da kendi takımında yer verdi. Subaru'nun eski takım koordinatörü Ken Rees takımın başına geçerken, mekaniklerden Tore Dahl, François Xavier de Manson ve şef mekaniker Charles Hodge de gümüş-siyah renklerin hakim olduğu takımdaki yerlerini aldılar.

"Çok yoğun bir çalışma dönemine girmiştim, bugün burada kendi takımımı sizlere tanıtmaktan dolayı fazlası ile mutluyum." diyerek sözlerine başlayan Petter Solberg : "Etrafımda pırıl pırıl insanları görüyorsunuz, geçen haftalar içinde hepsi aralıksız tüm gün çalıştılar. Sponsorlarım ve onlar olmadan bu işe kalkışmam mümkün olmazdı." dedi.

Norveç Rallisi 12-15 Şubat tarihlerinde Oslo, Hamar ve Lillehammer arasındaki bölgede kalan özel etaplarda düzenlenecek.
 
Toplam blog
: 4
: 1082
Kayıt tarihi
: 24.11.08
 
 

İstanbul Üniversitesi Radyo-TV bölümü mezunuyum, stajımı tamamladığım TRT'den ayrılıp askere gittikt..