Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Haziran '14

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Soma Emanetleri Bağış Müzayedesi

Soma Emanetleri Bağış Müzayedesi
 

13 Mayıs 2014 tarihinde Manisa ilimizin Soma ilçesinde meydana gelen elim maden ocağı kazasında resmi sayılara göre 301 işçimiz hayatını kaybetmiş ve çok sayıda işçimiz de yaralı olarak kurtarılmıştır. Facianın meydana gelmesinden sonra yaşananları hep birlikte büyük üzüntüyle gördük/izledik. Ölen ve yaralı olarak kurtulan ailelerin Tv kanallarında yaptıkları konuşmalar, işçilerin imkânsız ve emniyetsiz şartlarda çalışma zorunluluklarını gördükçe insanın üzülmemesi içten bile değil. Tabi ki sadece üzülmek ruhsal dinginliği maalesef hafifletmiyor. Bir şeylerin yapılması, o ailelerin maddi-manevi olarak yanında olmanın gerekliliğini ortaya çıkarıyor. Bu konuda herkesin duyarlılığını takdirle karşılıyorum. Birey olarak tutun da iş adamlarından sivil toplum kuruluşlarına kadar herkesin yardım için koşuşturmaları birlik ve beraberlik duygusunun ne kadar güçlü olduğunun göstergesidir. Eee tabi bu birlik ve beraberliklerin içinde sanatçıların da olduğunu büyük bir gururla söyleyebilirim. Sanatçılar pek fazla reklamı sevmeseler de bu yazımda bu konuya değinmeden geçemeyeceğim. Ankara’da yaşadığımdan dolayı burada yapılanları bizzat yakından görüyorum.

Bilkent’te bulunan RC Müzayede Evi sahibi Rahmi ÇÖĞENDEZ öncülüğünde ‘’Soma Emanetleri Bağış Müzayedesi’’ başlatıldı. Çok değerli ressam arkadaşlarım Hikmet Çetinkaya ve Çağatay Gökmen’in de destekleri ile çok güzel bir organizasyon planlandı. İlk etapta çok tanınmış 100 ressamın yaptığı eserlerden oluşacak bir müzayedenin yapılması kararlaştırıldı. Bu müzayede de elde edilecek gelirin tamamı Soma’da hayatını kaybeden ve yaralanan işçilerimizin ailelerine nasıl ulaştırılacağı ve bu konuda kimsenin kafasında bir soru işaretinin bırakılmaması hususları tartışıldı. Rahmi beyin bu konudaki hassasiyetini görünce ‘’bu iş tamamdır’’ dedim. Hatta ilk olarak 20 eser Rahmi bey tarafından müzayede için ayrıldı. Düşüncelerin hayata geçirilmesi ve duyurunun yapılması ile Belki sizlere abartmış gelecek ama inanın bir gün içinde tüm sanatçı arkadaşlar eserlerini getirerek müzayede için teslim ettiler. İşte sanatçı dayanışması budur. Sanatın gücü budur. Sanatçı duyarlılığı budur. Bu emeği geçenler için ne yazsam azdır. Hepsine teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.

Şimdi gelelim asıl meseleye biz sanatçılar olarak ancak bunları yapabildik. Eserlerimizle birlikte kalbimizi de teslim ettik müzayedeye. Yardım için kaldırılacak her bayrak bizim kalbimizi de yüceltecektir. O zaman sanatseverlerin, koleksiyonerlerin de yapması gereken şey 11 Haziran da saat 18:30’da Bilkent sanat sokağında bulunan RC Müzayede evinde yapılacak olan etkinliğe katılmaktır. Çok değerli ressamların eserlerini hem çok uygun fiyata alacak ve Soma için katkı sağlamış olacaksınız.

Her zaman sanatla ve sevgiyle kalın.

 

 
Toplam blog
: 8
: 824
Kayıt tarihi
: 15.01.13
 
 

1960 yılında İzmir'de doğdu. İlk ve orta eğitimini İzmir'de tamamladı. 1978 yılında İzmir Atatürk..