Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '10

 
Kategori
Mizah
 

Son Ayşecik filmi...

Son Ayşecik filmi...
 

Alın size hayatın ta içinden, yakası açılmadık bir öykü daha!

Hem de içinden Ayşecik geçen ağdalı bir aşk öyküsü…

Türk sinemasının en büyük çocuk yıldızı Ayşecik, yani Zeynep Değirmencioğlu ve Almancı kardeşimiz Mecnun başrollerde.

Olaylar 10 yıl önce gelişmeye başlıyor. Mecnun acı vatan Almanya’da yaşayan 16-17 yaşlarında, psikolojik sorunları da olan bir delikanlı. Tedavileri nedeniyle şımartılmak zorunda kalınmış. Bu yaşına kadar olur olmaz istekleri ailesi tarafından güç bela karşılanmış. Ama son isteği yenilir yutulur hayata geçirilir bir talep değil.

‘Neden’ derseniz Mecnun, ‘Ben Ayşeciğe âşık oldum. En kısa sürede onunla evlenmezsem intihar ederim.’ Diye kıyametler koparır.

Mecnun, Ayşeciğ’e gerçekten tutkun. 50’nin üstündeki tüm Ayşecik filmerinin arşivine sahip. Tüm sahnelerinin hafızaya yazmış. Odası ve kalbi Ayşecik posterleriyle bezeli.

Aile çaresiz. Mecnun’a ‘bak oğlum Ayşecik şimdi senin teyzen yaşında, evli, çocuklu, kilolu, hem de çok mutlu. Bu olacak şey değil’ deseler de Mecnun ‘beni kandırıyorsunuz' diyerek daha da hırçınlaşır.

Aile son çare olarak Mecnun’la Zeynep Değirmencioğlu’nu buluşturarak çocuklarını ikna etmede bulur çareyi.

Derken uzun uğraşlardan sonra Zeynep Hanım’a ulaşılır ve görüşmeye ikna edilir.

Zeynep Hanım’ın İstanbul’daki evinin kapısını hizmetçi açar konuklara. Mecnun’un büyük aşkı karşısındadır artık. Elbette aradığını bulamaz Mecnun. Acımasız yılla, âşık olunacak Ayşecikten eser bırakmamıştır geriye. Mecnun inanmıştır artık aradığı aşkın beyaz perdelerde son bulduğunu. Finalde ise aile Zeynep Hanım’a büyük teşekkürler ederek Almanya döner. Mecnun da kendi gerçeklerine tabi ki…

 
Toplam blog
: 70
: 734
Kayıt tarihi
: 27.11.06
 
 

Bir şirketin H.İlişkiler sorumlusuyum. Gündeme mizahi pencereden bakmak ve ürettiklerimi paylaşmak i..