Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '14

 
Kategori
Siyaset
 

Son teklifiniz resetlenmistir beyler!

Uğur KURT’ta mutlaka yüzü maskeli ve cebinde sapanıyla gitmişti yaşlı akrabasının cenazesine. Genlerindeki savaşçı kanın etkisiyle tabii.

Ağır yaralanmasının duygulu etkilemesiyle, içimdeki sarsıntının sıkıntının sıkıştırmasıyla ne kadar sürdüğünü bilemediğim bir baygınlık geçirmiştim ki kendime geldiğimde, elimde parmaklarımın arasına sıkıştırılmış bir mektup zarfı buldum. Açmadan önce, kim getirmiş olabilir? Bu ne acaba diye düşünürken açtım zarfı. Içinde:

“Birinizi daha aldık sizden. Artık anlayın!...

Demokratlar, Sosyalistler, Komünistler, bir cümle Devrimciler, bu kavrama girmemiş Sünniler, Aleviler, Türkler ve Kürtler onyıl boyunca susun, küsün ve bırakın artık.

İstemlerinizi, özlemlerinizi ve gerçeklerinizi söylemeyin artık. SUSUN.

Dostlarınıza, arkadaşlarınıza, yoldaşlarınıza ve devletlü iktidara küsünüz. Dil kesmek umut kesmek kadar rahatlatır insanı.

İdeal beslemeyi bırakınız. Kurtuluş istemini unutun ve bırakınız. Özellikle öfkelerinizi bırakınız. Kimliğinizi bırakınız.

Unutmayın; İnsana acıyı, ızdırabı en yakını çektirir. En sevdikleri öldürür insanı. Bu nedenle dağılın, birliğinizi dağıtın ki zarar gelmesin hiç birinize.

Parçalayın hafızanızı ki, dürtükleyip tekrar tekrar getirmesin sizi birlikteliğinizin tehlikeli çemberine, parçaladığınız parçalarıda yok edin ki birleşemesinler bir daha.

Anlatabilelim size yaşamanın ölmeden daha iyi olduğunu. Siz bir oldukça öleceksiniz birer ikişer üçer…

Biz mecburuz çünkü.” Diye yazıyordu.

Dediğimizin tersini öneriyordu: Kurtuluş yok bir başına ya hep beraber ya hiç birimiz.

Unutmayın; İnsana acıyı, ızdırabı en yakını çektirir. En sevdikleri öldürür insanı. Bu nedenle dağılın, birliğinizi dağıtın ki zarar gelmesin hiç birinize.

 
Toplam blog
: 47
: 288
Kayıt tarihi
: 15.12.10
 
 

Denize yakın adam... İzmir'de yaşıyorum. ..