Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Temmuz '09

 
Kategori
Haber
 

Son veda

Son veda
 

Michael Jackson için dün Los Angeles'taki Staples Center’da düzenlenen cenaze törenine 20 bin kişi katıldı. Jackson’ın altın kaplamalı tabutunu kardeşleri taşıdı ABD' Los Angeles kentinde 25 Haziran tarihinde hayatını kaybeden pop müziğinin efsane ismi Michael Jackson dün aynı kentte bulunan Staples Center’da düzenlenen bir cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze törenini milyonlarca insan televizyonları başında naklen izledi. Şarkıcının ölümünden bir gün önce, temmuz ayında vermeyi planladığı konserler için son provasını gerçekleştirdiği spor salonunda yapılan ve yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı organizasyon öncesinde Jackson’ın ailesi Los Angeles’taki Forest Lawn Mezarlığı’nda özel bir tören düzenledi.

Özel törenin ardından onlarca lüks araçla ve polis koruması altında Staples Center’a yönelen Jackson ailesi, spor salonuna beraberlerinde ünlü şarkıcının altın kaplama bir tabut içerisinde bulunan cenazesini de getirdi. 25 bin dolar değerinde olduğu belirtilen tabutu, salonun içerisine Jackson’ın ağabeyleri bizzat taşıdı.

Çok sayıda ünlünün de hazır bulunduğu tören, soul şarkıcısı Smokey Robinson’ın dünya liderleri ve yıldızlarının Jackson ailesine gönderdiği taziye mesajlarını okumasıyla başladı.

Güney Afrika’nın eski lideri Nelson Mandela’nın, “Michael müzik endüstrisinde dev bir efsaneydi. Dünyadaki milyonlarca hayranıyla birlikte onun yasını tutuyoruz” şeklindeki mesajı ve Jackson’ın Motown günlerinden tanıdığı şarkıcı Diana Ross’un, “Micheal benim kişisel bir aşkım, dünyamın en değerli parçası ve hayatımın temeliydi” sözleri büyük alkış aldı.

Sharpton’a büyük alkış Robinson’ın okuduğu mesajların ardından, kurulan kürsüye gelen Jackson’ın yakınları ve arkadaşları ünlü şarkıcı hakkında duygularını seyircilerle paylaştı.

Bu sırada en büyük alkışı da siyasetçi ve aktivist Al Sharpton’ın, “Jackson’ın üç çocuğunun şunu bilmesini istiyorum. Babanızla ilgili tuhaf olan hiçbir şey yoktu. Asıl tuhaf olan babanızın uğraşmak zorunda kaldığı şeylerdi” şeklindeki sözleri aldı.

Törende Mariah Carey, Stevie Wonder ve Jennifer Hudson da Jackson’ın efsane olmuş şarkılarını seslendirdi. Bu sırada salondaki dev ekrandan Michael Jackson'ın yaşamının çeşitli dönemlerine ait fotoğrafları gösterildi.

‘Onu çok seviyorum’ Törende Jackson’ın üç çocuğu Prince Michael (12), Prince Michael II (7) ve Paris Michael Katherine (11) de hazır bulundu. Jackson’ın üç çocuğu, dünyaca ünlü yıldızların oluşturduğu bir koroyla birlikte ünlü şarkıcının “We are the World” şarkısını söylerken Paris-Michael Katherine tören sonunda gözyaşları içinde “O, hayal edebileceğiniz en iyi babaydı. Onu çok sevdiğimi söylemek istiyorum” dedi. Törene tek tip takım elbise giyerek katılan Jackson’ın kardeşleri de ünlü şarkıcının bazı şarkılarını seslendirdi.

Tören için bağış talebi 1984’te düzenlenen olimpiyatlardan bu yana Los Angeles’taki en büyük organizasyonlardan biri olarak değerlendirilen törenin 4 milyon dolara mal olduğu belirtildi. Los Angeles Belediyesi de tören için aldığı olağanüstü güvenlik önlemlerinin masrafını karşılayabilmek için Jackson hayranlarına kendilerine internet üzerinden bağış yapma çağrısında bulundu. Staples Center etrafında 2 saatlik tören boyunca 1400 polisin görev aldığı belirtildi. Tören öncesinde, Staples Center girişinde aşırı yoğunluk olabileceğini tahmin eden ve salona girecek 20 bin kişi dışında 250 bin kişinin Jackson ailesini karşılamasını bekleyen Los Angeles polisi, hesaplamalarının aksine birçok kişinin töreni evinde izlemeyi tercih ettiğini söyledi.

Jackson’ın cenazesinin nereye gömüleceğine dair bir bilgi verilmedi(Kaynak: Milliyet)

Jackson tartışmasız bir döneme damgasını vuran ilk siyahi beyazdı. Danslarıyla ekol haline gelen, albümleriyle satış rekorları kıran, en iyiler sıralamasında ilk sıralarda yer alan önemli bir sanatçıydı. Yeri doldurulamayacak bir sanatçı...

Şarkılarını keyifle dinlerdim ta ki çocuk tacizine adı karışana kadar. Sonrasında bir daha hiç dinlemedim...

Ruhu şad olsun...

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..