Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Sonbahar Halleri, Güz Günleri...

Sonbahar Halleri, Güz Günleri...
 

Okullar açıldı, yaz bitti. Geçmiş olsun! Artık sosyal medyada sırası ile sonbahar yaprakları ve ardından kar fotoğrafları paylaşma dönemi başlıyor. Zaten önce “nerede kaldı bu sıcak”, sonra sürekli “yandık, çok sıcak” demiştiniz şimdi "çok soğuk” demeyi özlemişsinizdir. Hadi iyisiniz, neyse ki hayat hep böyle kendini tekrar ediyor.

Instagramda #tbt ler için şimdiden bolca stok yapın, vallahi özellikle Perşembe günleri ilkokul fotoğraflarınız biraz iç bayıyor, lütfen daha yaratıcı olun.

Kış modası ile direkt zaman makinesine bağlanıyoruz, dejavu mu yaşıyorum diye şoklanmayın. Yüksek belli bol pantolonlar geri geliyor, paçaları kıvırıyor ve kazakları içimize sokuyoruz. Estetiksiz, müdahalesiz gençliğimize yeniden kavuşuyoruz daha ne isteriz?! Bir yandan perma ve beyaz çoraplar da yeniden hayatımıza girecek mi onu merak ediyoruz. Neyse ki isteyene hala kendisi gibi kalma özgürlüğü var, hep beraber bin şükür diyoruz.

Yaşam felsefesi olarak yeni trend ülkenin genel durumu ile ilgilenmemek, “Ay günümüzü yaşayalım canım, yarın ne olacağımız belli değil.” demek. Delirmeden önce zaten ilgilensen de bir şey değişmiyor diyerek kendine telkin vermek; yok yere facebook’da klavye şövalyeliği yaparak, imza kampanyası başlatarak kendini heba etmemek. Özetle yersiz yere politika, siyaset konuşmak, onu bunu eleştirmek, öteki beriki yapmak out. Hepimiz işimize bakalım!

Değişmeyen, hatta konu dahi edilmeyen saatler vesilesi ile aymayan gün ve yalan “gün-aydınlara” bu yıl da devam. Zaten hava erken kararınca tüketilen enerjiden tasarruf ettiğini düşünenler sabah erkenden önünü görmek için kullandığı enerji nereden geliyor diye sorgulamakla bir yere varamayacağını er geç her şeyi fark ettikleri gibi fark edecekler.

Salçanı, tarhananı yaptın mı, yazlık sebzeleri dondurup buzluğa attın mı? Azıcık aşım, dertsiz başım atasözünüzü yukarıdaki tüm söylediklerimle birleştir, sezon dizilerine kaldığın yerden kitlenerek önümüzdeki kışı ruhen ve fizikken rahat geçir.

Hayırlı güzler efendim…

***

Okuyucu-yazar diyalogları:

- Aaaa, bu blog kısa olmuş.

- Olur öyle bazen!

 

 
Toplam blog
: 118
: 1607
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

Bir fikirden bir başka fikre, gerçeği bulana kadar bir halden başka bir hale geçip duruyorum. İncede..