Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Nisan '17

 
Kategori
Müzik
 

Soner Olgun yeni Albümü "Efsane Türküleri" tanıttı

Soner Olgun yeni Albümü "Efsane Türküleri" tanıttı
 

SONER OLGUN’DAN EFSANE BİR ALBÜM “EFSANE TÜRKÜLER”

(Legendary Folk Songs Vol.1)

Türk müziğinin alternatif ismi SONER OLGUN, Türkiye’nin çeşitli yörelerinden 9 türkü, 2 Azerbaycan türküsü ve 1 Kırım türküsünden oluşan 12 eserlik bir albümle müzik dinleyicisini selamlıyor.

“HERKES İÇİN TÜRKÜLER”

Çağdaş müziğin her türlü form ve olanaklarının kullanıldığı “EFSANE TÜRKÜLER” albümünün tamamı Türkiye’nin en önemli müzisyenlerinin katkısıyla hazırlandı.

Albümün müzik yönetmenliği, 11 yıldır SONER OLGUN ORKESTRASI’nın (SOBAND) gitaristliğini ve şefliğini yapan Utkan Marangoz tarafından yapıldı. Kayıt, mix ve mastering işlemleri STÜDYO ADA’da İhsan Apça ve Özgür Özkan METE tarafından gerçekleşen albümün fotoğraflarını Zeynel Abidin Ağgül çekti.

Türkiye’de ilk defa albümdeki tüm eserlere klip çekildi. Ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Zeynep Gülmez de klip çekimlerinde Soner Olgun’a eşlik etti Kalabalık bir ekiple 10 gün boyunca Fethiye’nin doğal ve tarihi mekanlarında, genç ve başarılı yönetmen Ersin Taş tarafından çekilen klipler, 7 Nisan’dan itibaren müzik kanallarından ve digital platformlardan yayınlanmaya başladı...

“Ben ağırlıklı olarak etnik, senfonik, jazz ve rock müzikten besleniyorum” diyen ve 25 yıldır aralıksız sürdürdüğü sahne performansıyla ünü sınırlarımızı aşıp dünyanın çeşitli ülkelerinden hatırı sayılır hayran kitlesi edinen SONER OLGUN’un birikiminin yansıdığı bu albüm, çalışmaya katılan, tanık olan ve danışılan tüm otoriteler tarafından “world music” anlayışıyla benzersiz bir albüm olarak tanımlanmakta.

SONER OLGUN/EFSANE TÜRKÜLER (Legendary Folk Songs Vol.1), ESEN MÜZİK etiketiyle müzik marketlerde ve digital müzik platformlarında yerini aldı...

Türkiye’nin yeni müzikal sesi “EFSANE TÜRKÜLER”e kulak vermenizi diler, ilginiz ve desteğiniz için teşekkür ederiz..

 

 
Toplam blog
: 598
: 166
Kayıt tarihi
: 28.02.16
 
 

1991 yılında Show Haber'de stajyer muhabir olarak başladım. Daha sonra, İlker Yasin yönetimindeki..