Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Nisan '07

 
Kategori
Siyaset
 

Sosyal demokratlar parti arıyor

Evet , sosyal demokratlar, ilericiler, aydınlar, çağdaş düşünenler, kendilerini siyasette, mecliste, sandıkta temsil edecek, en az oy verenler kadar, vizyonu olabilecek bir parti arayışı içinde olduklarını sanıyorum.

O parti; misyonunu, vizyonunu cok iyi ortaya koyacak, halkına vereceklerini, anlayışını, siyasi tutarlılığını anlatarak, çıtasını yüksek tutacak, polemiklerle, klasik siyasi manevralarla zaman kaybetmeyecek, akılcı bir parti.

Bir Sosyal Demokrat parti ki; aylardır kendisini de seçmenlerini de, kendisinin bile inanmadığı bir söylemin içerisinde oyalamayıp, bu zamana kadar alışılagelmiş, genel kabul görmüş bir Cumhurbaşkanı seçiminin peşinden sürükleyip gitmemeliydi. Demokrasilerde çarelerin her zaman sandıkta olacağının bilincinde olup, bu hesaplaşmayı 3-5 ay sonra yapılacak genel seçimlere taşımayı hedefleyerek ona göre siyaset üretmeli, yüzünü halkına seçmenine dönmeli, onlar için siyaset üretmeliydi.

Anayasamıza göre Cumhurbaşkanını TBMM seçer, neden bunun üzerine yorumlar yapıldı , aylarca konuşuldu, gereksiz yere. Aksi mi oldu, ya da olacak. Sayın Abdullah Gül Cumhurbaşkanı adayı, ülkemize hayırlı uğurlu olsun. TBMM de seçimini o yönde yaparsa, Türkiye Cumhuriyetinin her vatandaşının Cumhurbaşkanı olarak sayın Gül o koltuga oturacaktır.

İstemiyorsak, istemiyor idiysek, sandıkta bunun çözümü. Herkes demokrasiyi, laikliği, anayasayı kendi istekleri doığrultusunda yorumlar ve oyle olması gerektiğine de inanarak haraket ederse, meclisin toplantı yetersayısı ile, Cumhurbaşkanlığı SEÇİM yetersayısı herkes tarafından farklı yorumlanabilir.

Toplumsal hiçbir haraket, siyasete kanalize edilmezse hiçbir anlam taşımaz. Bu haraketi hakedecek, temsil edecek, bir oluşuma ihtiyaç var. Vizyonu misyonu, karizması, kadrosu, ile Türkiye bir sosyal demokrat oluşumu beklemektedir.

Saygılarımla

 
Toplam blog
: 20
: 665
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun, siyasi , ekonomik ve konjüktürel gelişmeleri birlikte..