- Kategori
- Yemek - Mutfak
Sosyete mantısı
Adını, niye sosyete mantısı koymuşlar bilmem ama, yeni öğrendiğim bu kolay mantıyı sizinle paylaşmak istedim.. Belki bir çoğunuz bunu biliyor ve uyguluyordur. Benim gibi, yeni öğrenecek olanlar için yazmış olayım dedim. Çok pratik ve güzel oluyor, bir de çok hafif... Diyet yapanlar bile çekinmeden yiyebilirler..))) Bir yufka bir kişiye yetiyor (dört gül oluyor).. Bu hesapla dört kişilik bir tarif vereceğim.
Malzemeler:
4 hazır yufka
300gr. kıyma
3 baş kuru soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
Acı sevenlere, bir tatlı kaşığı pul biber.
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı kadar sıvı yağ (kızartma için)
1 kase sarımsaklı hazırlanmış yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağında kızdırılmış, 4 yemek kaşığı domates salçası
Hazırlanması:
Kıymayı, ince doğranmış soğan, karabiber, tuz ve isterseniz pulbiber ile yoğurup mantının içini hazırlayın. Her bir yufkayı + şeklinde dörde bölüp tüm parçaları üstüste koyun. Kıymalı içten bir yemek kaşığı alıp yufkanın geniş tarafına yayın. üçgenleri sigara şeklinde sarın ve üzerlerine fırça ile su sürün, daha sonra her bir ruloyu içe doğru kıvırarak, gül şeklinde sarın, tüm üçgenleri tamamlayın,
sıvı yağı tavada kızdırıp mantıların her iki yanını kızartın, düz bir tabağa alın, üzerine sarımsaklı yoğurt ve pulbiberli, domates sosunu ilave edin, sıcak, sıcak servis yapın.
Afiyet olsun!
Yerken iskender kebap yediğinizi zannedeceksiniz dersem abartmış sayılmam. Bunu önceden hazırlayıp buzdolabında da saklayabilirsiniz, acil durumlarda hazır yemek sayılır.