Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '08

 
Kategori
Siyaset
 

Söz gümüşse sükut altındır

Söz gümüşse sükut altındır
 

Düello


Melih Bey bu lafı hiç duymamış olsa gerek... Yoksa gümüşü altına tercih edecek bir karakteri olmadığı ortaya konan belgelerle net biçimde anlaşılıyor.

Dünkü tartışmada konu doğalgaz sayaçlarıydı. Melih Bey ısrarla konu dışına çıkılmamasını istedi fakat orada konu dışına çıkma eğiliminde olan ve konu dışına çıkan tek insan da oydu. Konuyu saptırmaya çalışarak, karşısındakinin konuşmasına mani olmaya çalışarak, en iyi savunma saldırıdır mantığı ile sürekli konuştu. Buna karşın sayın Kılıçdaroğlu üslubundan asla taviz vermedi ve Melih Beyi gülerek karşıladı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı sıfatına haiz bir kişinin, milyonların izlediği bir televizyon programında bu kadar alçalması gerçekten üzücüydü.

Gökçek iddialara yanıt vermeye değil, üslubü ile gündem yaratmaya gelmişti. Bu ilk dakikada belli olmuştu. Tartışmanın bir an önce sonlandırılmasını istiyordu. Lakin Kılıçdaroğlu Gökçek'in bu çabasını sezdi ve "Kaçamazsın!" diyerek harika bir hamle yaptı.

İddialarında kararlı olan Kılıçdaroğlu karşısında ne yapacağını şaşıran Gökçek; ne Dündar'ı dinledi ne de başka birini. Sonunda kendi kendine konuşmaya başladı. Tabi deli olduğundan değil, gerçeklerin herkes tarafından öğrenilmesini içine sindiremediğinden. Bir nevi çamurluktu onunkisi. Ne kadar işe yaradığını zaman gösterecek.


Tartışmadan çıkan notlar:

-Dünyada hiçbir belediye, vatandaşına bu kadar fahiş bir fiyata sayaç satmamış. Kılıçdaroğlu'nun iddiasını Gökçek yalanlayamadı.

-Kılıçdaroğlunun 168 avro dediği 168 dolarmış.

-Ön ödemeli sayaç tercih edilerek Ankaralı ve Türk halkı çok büyük zarara uğratılmış.

-Sayaçlardaki yazılım hatası nedeniyle Ankaralı fazla ödeme yapmış. Belediye bu hatanın farkına varmasına, mahkeme kararları olmasına rağmen, dava açmayan vatandaşın parasını iade etmeyi düşünmemiş.

-Ankaralı yıllarca aldatılmış, soyulmuş.

-Bazı insanlarda pişkinliğin sınırı yokmuş.

-Söz gümüşse, sükut altınmış.

 
Toplam blog
: 3
: 1349
Kayıt tarihi
: 18.12.08
 
 

1985 yılında Adana'da doğdum. İlkokul ve liseyi çok sevdiğim bu şehirde tamamladıktan sonra hayaller..