Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '13

 
Kategori
TV Programları
 

Söz konusu Nagehan Alçı olunca!

Söz konusu Nagehan Alçı olunca!
 

Bu kadar hızlı transfer görmedik


Bildiğiniz üzere ”Ekran Polisi”miz yıllardır Müge Anlı’dır! Alıştık biz ekranlarda Müge Anlı’nın bu tarz programlar yapmasına. Ondan başka da bu kulvarda arz-ı endam eden yoktu! Hemen bir rakip yaratılmalıydı, hatta geç bile kalınmıştı.

Hem duruşu, hem yorumu sertleşen birini bu kulvarda Müge Anlı’ya rakip getirdiler, kim mi? Nagehan Alçı… Hafta içi her gün ekrana gelecek programda görgü tanıkları ile uzmanlar eşliğinde olaylar araştırılıp çözüme kavuşturulacaktı. Programın adı da oldukça vurucuydu  “Bırakın Konuşalım” … İlk başlarda programın çok yeni olması ve Alçı’nın da kamuoyunda “siyaset gazetecisi” kimliği ile tanınması işlerin kötü gitmesine sebep olmuştu.

Nagehan Alçı ile aynı saat diliminde program yapan Müge Anlı reytinglerde ilk 10'da yer aldı. İkili yeni sezon öncesi sık sık mukayese edilmiş ve Nagehan Alçı'nın Müge Anlı'yı tahtından edebileceği yorumları yapılmıştı. Baktılar ki “hafiyecilik” tutmadı, o zaman da içerik değiştirildi. Ne ararsan buradaydı; kadın sorunları, astroloji, bitkisel çaylar, beslenme öğütleri, dini konular…

Bu sefer olacaktı, fakat reyting almayan programları yayından kaldıran Kanal D yönetiminin, reyting sonuçlarının açıklanmasının ardından büyük bir hayal kırıklığı yaşadığı ileri sürüldü. Kanalın yaptığı reytinge bakılarak yapılacak temizliğin hedefine oturan Nagehan Alçı biraz çırpındı ama nafile!

Nagehan Alçı'nın Kanal D'deki gündüz kuşağı programı “Bırakın Konuşalım”, reytinglere göre Nagehan Alçı'nın programı Total'de ilk 100'e giremezken, AB'de ise 100. sırada yer aldı. Reytinglerde hedefin gerisinde kalan program Kanal D yönetimi tarafından yayından kaldırıldı. Hem de ne kaldırılma final bile yapmadan apar-topar göçtü gitti program.

Şimdi ne var bunda, biz neler gördük diyeceksiniz. Ama Nagehan Alçı, Türk televizyon tarihinde belki de bir rekorun altına imza attı. Kanal D’de Cuma günü sona eren program Pazartesi günü hiç ara vermeden bu sefer Fox TV’de başladı. Doğrusu siyasi gücün muhteşem kudreti ile anında kanallar arası ışınlama yapılması beni bir kez daha düşündürdü.

Nagehan Alçı, medyaya yansıyan açıklamasında kendinden çok programda çalışan insanlar için TV programı yapmaya devam edeceğini, bu işe ihtiyacı olan insanlara bir anlamda destek olmak için yola devam edeceğini açıklamıştı. Çok duygu dolu bir açıklama doğrusu! “ Kendimi değil, diğerlerini düşünüyorum” tarzındaki bu açıklama beni tatmin etmeli miydi?

Söylenene göre; sabah kuşağı boş olan Fox Tv, reytingleri düşük bu programı almak için çoktan hedefe kilitlenmişti bile, fırsat bu fırsattı, son programdan hemen sonra rekor hızda bir transfer gerçekleşti. İlk programda gıda güvenliği, doğal beslenme gibi konuların işlendiği programda polisiye konulardan uzak kalınacağı sinyali de verildi.

Müge Anlı gene rakipsiz kalmıştı. Ama asıl önemlisi siyasi güce giydirilen kılıf hala benim kafamda soru işaretlerini silmedi. Nagehan Alçı, iktidara bu kadar yakın olmasaydı, durum gene aynı mı olurdu? Nice reyting alamasa da seyircinin gözbebeği olan program, reytingi tavanda ama iktidara boyun eğmeyen dizi, kusuru sadece haksızlığa karşıyım diyen cesur ses kendine kanal bulamazken, ayarı hemen yapılan bir program için ne demeliyim bilemedim. Ne diyelim “Nagehan Alçı, yolun açık olsun!”

Hayatta yolunuz açık olsun dileği ile…

www.televizyongazetesi.com


eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6
https://www.facebook.com/pages/Ece-Er-%C4%B0le-Ba%C5%9Fb

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..