Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Söz ve hayata olan hakimiyeti

Söz ve hayata olan hakimiyeti
 

Biri, kap içindeki suya küfrediyor , aşağılıyor onu hakir görüp , bütün incitici sözcükleri yapıştırıveriyor alnının tam oratasına. Diğeri iltifat ediyor suya, sevgi ve aşk adına ne varsa lügatında, suyla paylaşıyor. Hoş olan kelimeler cümleleşip, suyun yüreğinin tam orta yerine dikiliyor. Bilim adamları, bu deneyi yaparlarken ortaya çıkacak sonucun şaşırtıcı boyutlarını düşünmemişlerdi belkide.

Gelelim deneyin sonucuna: Negatif sözcüklere tabi tutulan su mikroskop altında inceleniyor. Suyun moleküllerinin çarpık şekiller alarak , korkutucu görüntüler verdiği görülüyor. Pozitif duygularla seslenilen suda ise, simetrik ve göze hoş gelen motifleri seyretmeye doyamazsınız.

İnsan, sözü ile cansızlar kategorisinde olan suya sanki can veriyor. Onu şekilden şekle sokuyor. Evet evinizdeki, saksısında hapis menekşenizi hatırladınız değil mi? Konuşunca onunla, çiçeğine yaprağına canım deyince , sevgiyle okşayınca yaprağını, yarına; daha renkli, canlı ve coşarak ulaştığını görmüşsünüzdür.

Dünya'nın %80 i nasıl sularla kaplıysa, mikrokozmoza doğru uzandığınızda, karşınıza çıkan insan dahil tüm canlıların hemen hemen % 80 inin sudan varolduğunu keşfedersiniz. Yukarıdaki deneyde cansız bir su damlası bile kendisiyle konuşulunca nasıl tepki veriyorsa , aynı hitabın canlılar üzerinde oluşturacağı değişimi, varın siz düşünün.

Birbirimizi sözlerimizle ne kadar etkileyebileceğimiz, hayatlarımıza olumlu veya olumsuz nasıl yön verebileceğimiz ortada. Kendi kendimize dahi, düşünsel yollarla neler ediyoruz kim bilir.

Kader dudaklarımızın arasında saklı belkide. Uzayın sınırlarını genişleten bir yüreğimiz var belkide.

Daha ümitvar sözlerle, yarınlara ulaşmak ümidiyle, hoş kalın, sevgiyle kalın...

 
Toplam blog
: 63
: 547
Kayıt tarihi
: 19.07.10
 
 

Bir arkeolog gözüyle dünyaya bakan, aşk gözüyle kendini kazan, can gözüyle kainatı bulan, adam gi..