Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '08

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

SSK primlerini niye kimse sorgulamıyor?

Türkiye'de her konuda olduğu gibi, çalışan kesimin sosyal hakları her geçen gün gaspediliyor. Çalışma gücü ve çalışma süreci üretimin gittikçe azaldığı ülkemizde inanılmaz zorluklar ve haksızlıklarla diş biliyor. Diğer taraftan çalışan kesim çok zor imkanlarla, çok düşük maaşlarla ekmek aslanın ağzında nasıl olsa diyerek hiç bir haksızlığa ses çıkaramıyor. Davutpaşa da bir patlama oldu otobüsler dolusu Çalışma Bakanlığı müffettişleri bölgede günlerce araştırma yaptı sanki insanların SSK sız çalıştırıldıklarını bilmiyorlarmış gibi. SSK lı olsanız ne olacak firmalarda yönetici dahi olsanız SSK priminiz asgari ücretten ödeniyor. Firmalar bir kredi başvurusu için dahi kazancınızı beyan etmek isteseniz size gerçek maaşınız üzerinden bordro vermiyor. Çalışan olarak vergi iadelerinden dahi kayba uğruyorsunuz.

Görünen enflasyon %7 açıklandı dövizden kaynaklanan kayıplarından dolayı işverenler finansal kriz diye zam yapmaya dahi yanaşmıyor. Reelde cebinizden zaten %70 kayıptanız bir evvelki yıla göre. Çalışarak geleceğinizi kurtarmak şöyle dursun bir önceki yılki hayat standartınızı dahi yakalayamıyorsunuz.

Her şeyi USA dan kopyalıyorsunuz da neden maaş ödemeleri illa bankalara yapılmalı demiyorsunuz. TC kimlik numaraları çıkarıyorsunuz aynen USA da olduğu gibi. İyi hoş da sizin sosyal güvencenizi gasp eden kişilerin önlerini niye kapatmıyorsunuz. Bu çalışan güç işsizliğin bu kadar çok olduğu bir dönemde haklarını nasıl alacaklar.

Asgari ücretle çalışan insanlar 500 YTL ile geçinmek için bin takla atarken nasıl çocuklar yetiştireceklerde bu vatana da bu çocuklar sizin geleceğiniz olacak. İyi beslenmeyen bir nesil tabi hastane koridorlarını dolduracak. Bir taraftan yeni yetme, bıyığı terlememişler trilyoner olacak. Nasıl ödenecek tüyü bitmemiş yetimin hakkı.

Toplumsal hakların olmadığı her yerde isyanlar olur. Bu isyanlar belki şu anda ağzımız çok yandığı için çok sesli değil fakat stres ve gerilimde bir diğer isyan değil mi? Herkes bu sebeplerden birbirlerine bu kadar tahammülsüz değil mi?

Çaresini üretemediğiniz çaresizlerden biri olmayacağınızı kim garanti ediyor.

 
Toplam blog
: 29
: 872
Kayıt tarihi
: 03.03.08
 
 

1968 İstanbul doğumluyum. 1989 YTU Fen-Ed Kimya Bölümü mezunuyum. Kimyagerim. 10 yıllık evliyim ve..