Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '12

 
Kategori
ÖSYS
 

Star'ın katsayı haberi: Cehalet mi kasıt mı?

Star'ın katsayı haberi: Cehalet mi kasıt mı?
 

Star Gazetesi bugünkü sayısında ve internet sitesinde "Meslek Lisesine Ek Puan Avantajı" başlığıyla bir haber yayınladı. Habere göre 4+4+4 tasarısı ile meslek liselileri sevindirecek yeni bir uygulama başlayacağı bildirilmekteydi. Buna göre "daha önce meslek liselilerden alınan" ek puan avantajı bu tasarı ile 0,04 ek katsayı olarak geri gelmekteydi. Haberin devamında şu ifadeler bulunmaktaydı "Yıllardır tartışılan ve on binlerce gencin hayallerini karartan katsayı uygulamasına Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) 2009 yılında son vermişti. 28 Şubat sürecinin en sert kararlarından olan “katsayı” uygulamasının kaldırılmasının ardından şimdi de yeni bir uygulamaya gidildi. Buna göre, bu liselerde okuyan öğrenciler, üniversitede, eğitim aldıkları alanlarıyla ilgili bölümü tercih etmeleri durumunda ek puan verilerek öğrencinin o alanda kendini geliştirmesi teşvik edilecek. "

Eğitim sistemiyle doğrudan ilgilenmeyen herhangi bir bakış açısına göre bu faydalı (!) tasarının bir faydası izleyenlerin gözleri önüne serilirken on binlerce öğrenciyi de Star Gazetesi aldatmış oluyordu. Şöyle ki 4+4+4 tasarısında Meslek Liselilere yeni br hak verilmediği gibi aksine varolan haklarından daha da azı verilmesi öngörülmekte bu tasarıyla. 2012 YGS Klavuzunda yer aldığı haliyle meslek liseliler kendi alanlarında bir bölüm seçtiklerinde 0,06 ek katsayı almaktadırlar. Bu uygulama yıllardır devam etmektedir (Star'ın haberindeki gibi yeni bir durum değil). Oysa bu tasarı bu 0,06 ek katsayıyı 0,04'e indirerek Meslek Liselilere en az 10 puanlık bir kayba neden olacak. Örneğin 500 Okul puanı olan bir öğrenci daha önce 500x0,06= 30 puan alırken yeni tasarı ile 500x0,04= 20 puan alacak...

Ulusal yayın yapan bir gazetede bu kadar açık bir yanlışlığın (!) olması siyasetin oyuncağı haline gelmiş eğitim sistemi açısında tehlikeli bir duruma işaret etmektedir. Amacı toplumu bilgilendirmek olan medyanın haberleri bu kadar çarpıtması cehalet midir yoksa kasıt mı?  Star'ın Eğitim'le ilgili bu haberi Politika bölümünde yayınlaması da kafa karıştırıcı. Kendine eğitim sitesi diyen ve sağdan soldan haber editleyen birçok site bu haberi virgülüne dokunmadan yayınladı.

Tüm Adaylara Başarılar Dileriz

Hedef BAŞARI

KAYNAK ve GÖRSEL: http://www.hedefbasari.com/egitim-haberleri/1125-star-in-katsayi-haberi-cehalet-mi-kasit-mi.html

 
Toplam blog
: 12
: 10276
Kayıt tarihi
: 04.12.09
 
 

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Alanında çalışıyorum...İşimle ilgili ve işimin malzemesi olan insanl..