Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '13

 
Kategori
Siyaset
 

Şu anda Türkiye halkının istediği şeyler arızalı; kim gelecekse bunları değiştirerek gelmeli

Şu anda Türkiye halkının istediği şeyler arızalı; kim gelecekse bunları değiştirerek gelmeli
 

“Kürtler bizim kardeşimiz. Kürdistan da ne demekmiş. Anadil falan bölücülüktür. Barış içinde yaşayalım…” Tamam, yaşayalım da kim razı oluyor buna? “Razı olmazlarsa kendileri bilir” Haa, ne demek istendiği anlaşılıyor: Biz barış istemiyoruz. 30 yıl daha savaş, 50 bin kişi daha ölsün, kazandığımızı Cudi’ye yatıralım…

Ya da diğerleri…”Türküm demek ırkçılıktır. Ne mutlu Türküm diyene sözü yasaklansın. Apo serbest olacak” Biz Kürtlüğü diriltmeye,  adamlar da buna karşılık Türklüğü öldürmeye çalışıyorlar. Bizim varlığımız sizi rahatsız ediyorsa sizin varlığınız bizi hiç ilgilendirmiyor. Apo serbest olacakmış! Üzerinde elli bin kişinin kanı olan biri için bunu nasıl söylersiniz?

Sevgili Türkiye… İşte Türklerin ve de işte Kürtlerin görüşleri… Kerim Korkut’u iki taraf da sevmiyor. Çünkü niye bir taraftan değilmiş. Sorunun çözülmesini istiyor da ondan… Allah aşkına yukarıda yazdıklarımızı tekrar okuyun. Bu şekilde bu topraklarda barış mümkün mü?

“ %50 oyumuz var. Ülkeyi istediğimiz gibi yönetiriz. İstediğimiz kanunu çıkarırız”

Gerek değişen yasalara gerekse uygulamalara oy veren %50’den tepki olmadığına göre hükümet doğru yaptığını sanıyor ama %50 bu ülkenin yarısı. Diğer yarısını da hesaba katmanız gerekiyor. Ülkenin yarısını üzerek diğer yarısını sevindiremezsiniz. Bakın ben bunu tersi olsa da yani CHP başa geçse, %50 oy alsa ve AKP’nin tersini yapsa da söylerdim.

Şimdi ülkede böyle bir yönetim var ama arkasında da onun icraatlarını destekleyen bir kesim var. Görüşleri paralel ki hükümeti destekliyorlar. Peki, bu paralel görüşleri ülkenin yarısı kabul etmiyorsa ne olacak. Ülkenin yarısının kabul etmediği görüşler ne kadar doğru olabilir ki. Muhalefet için de durum aynı. Dine ve dindarlara karşı bir anlayış doğru olabilir mi? Kabul etmiyorsan git kutuplarda yaşa o zaman! Yani her iki tarafın görüşlerinde de arıza var. Bu düşüncelerle ülke bir yere gitmez. Sen modern insanların hayatına yasak getiremezsin. Sen de dindar insanları aşağılayamazsın.

Halkımız ne istediğini söylesin ama lütfen görüşünü söylemesin. Bu ülkede her gün şikâyet ettiğimiz konular onların doğru dediği şeyler. Siyasiler halka baktı, halk siyasilere baktı, bu hale geldik. Aziz Nesin bu halkın %60’ı… demiş; kızıyoruz. Gerçekten sokaktaki insanları dinlediğiniz zaman görüşlerinde arızalar var. Biz de diyoruz ki Türkiye’de yöneticiler niye böyle? Ülkeyi size göre yönetmek istiyorlar da onun için.  Niye kardeşim? Sen parti politikanı Ahmet’in, Mehmet’in isteğine göre mi belirleyeceksin? Senin bu ülkeyi yönetmek için kendine ait düşüncelerin olmayacak mı?

Herkes bir şeyden rahatsız… Kimi Türklükten rahatsız, kimi dindardan, kimi Kürtlerden, laiklerden, Atatürk’ten, Alevilerden, özgürlerden… Herkes bir şeyden rahatsız. Bunlar işte gördüğünüz eğitim ile aldığınız kültürden kaynaklanıyor. Okuduğunuz kitabın bir yerinde yabancılardan “gâvur” diye bahsediliyor. Peki, söyleyin niye rahatsızsınız bütün bunlardan? Bazı Türkleri sevmeyebilirsiniz ki ben de sevmiyorum ama Türklük size ne yaptı? El Kaideden nefret edebilirsiniz, dindarın bunda suçu ne? Alevilerin size ne kötülükleri oldu? Apo’ dan nefret edebilirsiniz; Kürtler size ne yaptı?  Özgürler cami kapısında dans mı ettiler?

Türkiye’de halkın görüşleri arızalı dediğim zaman görüyorsunuz ne kadar doğru söylüyorum. Ve seçtiğiniz kişiler işte sizin bu ayrımcı anlayışlarınızı kaşıyarak ülke yönetiyorlar ve bunun sonucu yıllardır memleketimin sokakları kan gölü. Atın artık şu elinizdeki yılanları lütfen! Ben Kerim Korkut, işte söylüyorum, bu haliyle halkla ters düşmeyen bir yönetim bu ülkeye yaramaz! 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..