- Kategori
- Yemek - Mutfak
Sultan sarması

SULTAN SARMASI
4 adet yufka
2 adet kuru soğan(ince jülyen doğranacak)
2 adet patates( dilimlenip haşlanacak)
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
Tuz, karabiber
1 su bardağı krema
2 adet yumurta sarısı
HAZIRLANMASI
Önce doğranmış soğanları 2 yemek kaşığı sıvı yağında renkleri dönene kadar karamalize edelim. Haşlanmış patatesleri de ilave ederek iyice kavuralım.
Kalan yağı, sütü, yumurta ve baharatları çırparak harçla birleştirip harmanlayalım.
Tezgahımıza 1 yufka serelim ve üzerine harcımızdan yayalım. Üzerine tekrar yufka serip harçtan yayalım ve 4 kat olacak şekilde diğer yufkalara da aynı işlemi yapalım.
Yufkaları rulo şeklinde sararak bir tepsiye koyalım ve 2 saat buzdolabında ya da 30 dakika dondurucu da bekletelim. Dolaptan çıkartınca 2 parmak kalınlığında dilimleyerek yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
Krema ve yumurtayı çırparak üzerlerine iyice sürüp, rendelenmiş kaşarı serperek 160 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirelim.
Not Tarif; patates yerine, kıyma, lor ya da ıspanak kullanarak da uygulayabilirsiniz.
Afiyet olsun.