Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ağustos '06

 
Kategori
Futbol
 

Süper lig açılışı Fener'den!

Süper lig açılışı Fener'den!
 

Ve sonunda Süper Ligimiz futbol zevki olarak yalnızca Fenerbahçe maçında adına atıf yapılabilecek bir şekilde başladı. Futbol zevki olarak diyorum çünkü istek ve beklenti olarak bizler kafamızda zaten günler öncesinden başlatmıştık. Ayrıca ruh olarakta taraftarların hazır olduğunu gösteren çok güzel bir gelişme yaşanmıştı. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş taraftarları maçlar başlamadan fair-play çağrılarının yanı sıra Türk Entelijansiyası’nın yapamadığını yaparak büyük bir toplumsal paylaşım ve duyarlılıkla ortak bir terör tepkisi ortaya koydular ve bir bildiri sundular: "Aşığıyız renklerimizin ama bu vatan hepimizin. Futbolu sevdik, farklı renklere gönül verdik ama damarlarımızda akan kutsal kanı hiçbir zaman unutmadık. Vatan için şehit olan kardeşlerimizin acısını hep yüreğimizde hissettik…"

Sporun toplumsal histeki bu güzel ve anlamlı insiyatif alışının ardından futbolun keyfi referans alındığında Süper Ligin 1 gün gecikmeli olarak başladığını söyleyebiliriz. Zira ilk günde Galatasaray genelde tüm futbolseverlerin zevk beklentilerini, özelde taraftarlarının galibiyet beklentilerini boşa çıkardı. Ligin 2. günü ve 2. maçında da Trabzonspor aynı kriterlere göre açılışı yapamayınca iş Fenerbahçe’ye kaldı ki Fenerbahçe de açılış görevini layıkıyla yerine getirdi. Ve iyiki de getirmiş zira Beşiktaş’ta o niyette değilmiş!

Fenerbahçe sahaya 100. yıl histerisini mihver alarak çıkmıştı zaten ve oynadığı futbol bunun kanıtıydı. Maçın hemen başlarındaki istek ve arzu dolu ataklar gerçekten heyecan vericiydi. Hele Appiah’ın yaklaşık 30 metreden topun gelişine öyle bir vuruşu vardı ki talihsiz bir şekilde üst direkte patlamasaydı kesinlikle "100. Yılın Golü" idi. Zaten Appiah için kötü bir gün olduğu bu muhteşem vuruşun talihsizliğinden belliydi. Nitekim sebebinin ne olduğu meçhul ( artık yapılan faul mü? Küfür mü? Irkçı bir sataşma mı? ...) kafa kafaya bir tartışma sonucu oyun dışında kaldı. Lakin Fenerbahçe 10 kişiyle bile 6-0’lık galibiyetiyle "Bu yıl benim yılım!" dedi adeta.

 
Toplam blog
: 4
: 1970
Kayıt tarihi
: 14.07.06
 
 

Biyoloji mezunu bir eğitimciyim. ülkemizin geleceğinin eğitimden geçtiğine inanıyorum...