Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '12

 
Kategori
Futbol
 

Süper Lig bitti. Süper Final Başlıyor ( Tüm Ayrıntılar )

Süper Lig bitti. Süper Final Başlıyor ( Tüm Ayrıntılar )
 

Süper Lig’in 34 haftalık normal sezonu sona erdi. Bu yıl ilk kez oynanacak Süper Final mücadeleleri başlıyor. Normal sezonun sona ermesi sonucu neler yaşandı. Süper Final’e hangi takımlar katılmayı hak kazandı. Süper Final’in Tüm ayrıntıları sizlerle…

Süper lig müsabaka sistemi nasıl işliyor?

Süper Lig, 18 takım arasında 34 haftalık çift devreli   Lig Grubu oynandı. 4 takımlı Süper Final şampiyonluk Grubu, 4 Takımlı Süper Final   Avrupa ligi Grubu ve kural olarak Süper Final'ler  'lerl   Arası Final Müsabakaları oynanacak. 

Küme düşme nasıl oldu?

34 haftalık Lig Grubu müsabakaları sonunda Süper Lig’de 16, 17 ve 18’inci sıraları alan 3 takım Ankaragücü, Manisaspor ve Samsunspor TFF 1. Ligi’ne düştü. 

Kimler Süper Final  oynayacak?

34 haftalık Lig Grubu müsabakaları sonunda Lig sıralamasında 1, 2, 3 ve 4’üncü sıraları alan takımlar  olan Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Beşiktaş Süper Final  şampiyonluk Grubu’nu; 5, 6, 7 ve 8’inci sıraları alan Eskişehirspor, İstanbul Bld. Sivasspor ve Bursaspor ise Süper Final  Avrupa Ligi Grubu’nu oluşturacaklar. 

Süper Final  musabakaları nasıl olacak?

Süper Final  müsabakaları 4'er takım arasında çift devreli Lig usulüne göre oynanacak. 
 
Süper Final ne zaman oynanacak? 
1. hafta---14/15 Nisan 2012 
2. hafta---21/22 Nisan 2012 
3. hafta---28/29 Nisan 2012 
4. hafta---2/3 Mayıs 2012 
5. hafta---5/6 Mayıs 2012 
6. (son) hafta---12/13 Mayıs 2012 

UEFA Avrupa Ligi'ne katılacak üçüncü takımı belirleyecek ve Süper Final Şampiyonluk Grubu 4'üncüsüyle, Süper Final Avrupa Ligi grubunun 1'incisi arasındaki karşılaşma ise 20 Mayıs 2012 Pazar günü oynanacak. 

Süper Final  puanlama sistemi nasıl olacak?

Süper Final  müsabakalarına katılma hakkını elde eden takımlar, Süper Final  Gruplarına 34 haftalık Lig Grubunda elde ettikleri puanların yarısı ile başlayacaklar. Buna göre puan durumları şu şekilde oluşacak:

Süper  Final  Şampiyonluk Grubu Puan Durumu

  1. Galatasaray  39
  2. Fenerbahçe  34
  3. Trabzonspor  28
  4. Beşiktaş        28

Takımlı Süper Final   Avrupa ligi Grubu Puan Durumu

  1. Eskişehirspor     25
  2. Büyükşehir Bld.  25
  3. Sivasspor            25
  4. Bursaspor           25

 Lig Grubunda elde edilen puanların yarısının buçuklu olması halinde bu puana yarım puan eklendi. Puan eşitliği durumundaki hükümler saklı kalmak kaydı ile lig grubunda atılan ve yenilen goller, Süper Final  grupları müsabakalarında dikkate alınmayacak. Süper Final  müsabakalarında kazanan takıma 3, berabere kalan takımlara 1'er, kaybeden takıma ise 0 puan verilecek. Bu müsabakalar sonunda en fazla puan kazanan takım birinci ondan sonra gelen ikinci ve devamı olarak sıralanacak. Puanların eşitliği halinde sıralama özel hükümlerde yer alan şartlara göre belirlenecek. 

Şampiyon nasıl belirlenecek?

Süper Final  şampiyonluk Grubu’nu 1. sırada tamamlayan takım Süper Lig şampiyonu olacak. 

Pauan eşitliği durumunda ne olacak?

Kendisine yarım puan eklenen takım varsa bu takım sıralamada bir altta yer alacaktır.  Bu durum söz konusu değil ise, takımların Lig Grubunda ve Süper Final  Gruplarında birbiriyle oynadıkları tüm müsabakadaki puan üstünlüğüne bakılır. Takımların kendi aralarındaki Lig Grubu ve Süper Final   Grupları müsabakalarında puan eşitliği varsa, kendi aralarındaki bu müsabakalardaki gol averajına bakılır. Kendi aralarındaki maçlarda atılan gollerde eşitlik varsa, deplasmanda fazla gol atan takım üstün sayılmaz. Takımların kendi aralarındaki Lig Grubu ve Süper Final  Grupları müsabakalarında puan ve gol eşitliği devam ediyorsa, 34 hafta oynanan Lig Grubundaki puan sıralamasında üstte olan takım üstte yer alacaktır. Bu durum birden fazla takım aynı puanda olması halindede geçerlidir. 

Avrupa Kupaları’na katılım nasıl olacak?

Süper Final  şampiyonluk Grubu’nu 1. sırada tamamlayan takım Süper Lig gampiyonu olarak UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına direkt katılır.  Süper Final  şampiyonluk Grubu’nu 2. sırada tamamlayan takım UEFA Şampiyonlar Ligi Ön Eleme Müsabakalarına katılır.Türkiye Kupası Şampiyonu olan takım UEFA Avrupa Ligi’ne gidecek 1. takım olacaktır.Süper Final  şampiyonluk grubunu 3.sırada tamamlayan takım; UEFA Avrupa Ligi’ne, gitmeye hak kazanır.

Süper Final  şampiyonluk Grubu’nu 4. sırada tamamlayan takım ile Süper Final  Avrupa Ligi Grubu’nu 1. sırada tamamlayan takım, tek maçlı "Süper Finaller  Arası Final Müsabakası" oynarlar. TFF tarafından tespit edilecek tarafsız sahada oynanacak bu müsabakayı kazanan takım UEFA Avrupa Ligi’ne gidecek son takım olur. Türkiye Kupası şampiyonu olan takım aynı zamanda Süper Final  şampiyonluk Grubu sonunda 1. veya 2. sırada yer alır ise, UEFA Avrupa Ligi’ne gidecek 3. takım Türkiye Kupası Finalisti olan takım olacaktır. 

Türkiye Kupası Finali ne zaman oynanacak?

Türkiye Kupası Final müsabakası, Süper Final  Grup müsabakaları tamamlandıktan sonra; "Süper Final'ler 'ler Arası Final Müsabakası" ndan ise önce oynanacaktır. 

  

 
Toplam blog
: 138
: 10449
Kayıt tarihi
: 03.06.10
 
 

Müzik dinlemek (Türkçe Pop) ve futbol maçı (özellikle Beşiktaş maçları) izlemekten hoşlanıyorum. ..