Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '10

 
Kategori
Futbol
 

Süper lig ilk yarı değerlendirmesi

Süper lig ilk yarı değerlendirmesi
 

Spor-Toto Süper ligde ilk yarılar sona erdi. Yaklaşık bir ay sonra ligde ikinci yarı başlayacak. Takımlar takviyeler yaparak ligin ikinci yarısına hazırlacaklar. Ben'de süper ligin ilk yarısının nasıl geçtiğinin, ikinci yarısının nasıl olacağının değerlendirmesini yapacağım.

FENERBAHÇE

İlk yarı itibariyle Fenerbahçe başarısız olmuştur. Hem Avrupa'da yoksun, hem'de liderin 9 puan gerisindesin. Kadro kalitesi ile bu ligde Fenerbahçenin lider olması gerekirdi. Ama gerek teknik-taktik, gerek futbolcuların maç seçmeleri ve deplasman isteksizliği buna eklenince takım başarısız oldu. Bu haliyle fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı çok azdır. Takıma transfer gerek yok. Gittiği yere kadar gidecek, şampiyonluk olmazsa ikincilik hedef olması gerekir. Tabii birde Türkiye Kupası.

GALATASARAY

Kadro kalitesi ve yararlı oyuncu eksikliği ile sezon başında başarısız olacağı belliydi. Kadro dar ve ikinci sınıf oyuncu fazla, sezon başında yapılan planlar yanlıştı. Teknik direktör değişimi etkili olmadı. Transfer yapacaksa iyi oyuncu ve yüklü miktar harcama gerek. Bu bana göre zor, ilk beş şansı yok. Türkiye Kupası hedef olmalı. Bu sezonu böyle bitirecekler.

BEŞİKTAŞ

Yapılan yıldız transferler, geniş kadro kalitesine rağmen Beşiktaş'ta başarısız olmuştur. 14 puan fark fazladır. Beşiktaş'ın biraz bahanesi var, çünkü oyuncu sakatlıkları, tam takım birarada olamama ve Avrupa kupalarında oynaması düşünülebilir. Ama en azından 5-6 puan farkla geride olması şampiyonluk yarışında devam ettirebilirdi. Şampiyonluk şansı çok az, transfere ihtiyaç yok.

TRABZONSPOR

Trabzonspor puan olarak çok başarılıdır. Üç büyüklerin ortada olmadığı bir ortamda lider olması normal. Takımda istek olduğu için böyle bir sonuç çıktı ortaya. Eğer takımda bir bozulma olmazsa şampiyonluğa en yakın adaydır. Transfere gerek yok.

DİĞER TAKIMLAR

Bursaspor'da Avrupa kupalarında oynamasına rağmen, üç büyüklerin önünde puan farkı olarak oldukça önde olması başarıdır. Birazda şans faktörünün olması onlara maç kazandırdı. Yıldız oyuncularını satarsa ikinci ve üçüncülük hedefinden uzaklaşırlar. Şampiyonluk şansı bana göre yok. Kayserispor'da ilk beş içinde yer alır. Avrupa kupalarına gitme şansı var. Düşme hattında Buca ve Kasımpaşa'nın kurtarması çok zor, üçüncü takım olarak (Ankaragücü'nün durumu hariç) Konya yada Gençlerbirliği olur.
 
Toplam blog
: 37
: 1708
Kayıt tarihi
: 07.08.08
 
 

1987 Denizli doğumluyum. Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler mezunuyum. Aynı üniversitede İşletme ..