Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Haziran '12

 
Kategori
Otomobil
 

Sürücü belgesi

Sürücü belgesi
 

Geçenlerde bir motosiklet ehliyeti alalım dedik, dursun yanımızda.

Sınavlar ve dosyayı aldık. Önce gittik devlete 98 TL ödedik. Ne parası bu? Dosya parasıymış. Türkçesi resmi haraç yani.

Sonra emniyete gittik dosyayı verdik ve orada da bizden 87 TL sürücü belgesi parası aldılar. “hani fişim” dedim. Memur bana; “işte bu belge aynı zamanda fiş yerine geçer” dedi. Nasıl oluyor da sürücü belgesi fiş yerine geçiyor, Şaşırdım.

Elektronik bir işlevi olmayan ve okullarda öğrencilere verilen bir kimlik kartından hiçbir farkı yok. Maliyeti olsa olsa 1 veya 5 TL olsun. 87 TL alınmasına da olsa olsa resmi haraç denir.

Hani devlet hizmet kurumuydu? Bizler zaten devlete, devlet bize bu tür hizmetleri sunsun diye vergimizi fazlasıyla veriyoruz.

Bir de düşünün otomobil ve ağır vasıta sürücü belgelerinden alınan haraçları. ( E ) sınıfından devletin aldığı toplam masrafı ( haraç) yaklaşık 1000 TL

Bunlar yetmiyormuş gibi şimdi de kalkmışlar otomatik şanzımanlı araçların ehliyetini ayriyeten farklı vermeye.

Hiçbir maliyeti olmayan bu işlemlerden alınanlar HİZMET Mİ HARAÇ MI?

Bizim bu millete demokrasi uygun bir gaftan değildir. Bu millete sosyalist bir rejim gereklidir. Bu çağda ve bu kadar geniş iletişim araçları var iken insanların kafasına sanki cop vuracaklar ki korkup tepkisiz kalıyorlar. Ancak karanlığa taş atarlar. “adam sen de” deriz sonra da başlarız cırlamaya. Bu millete her musibet müstahaktır.

 
Toplam blog
: 358
: 1023
Kayıt tarihi
: 03.09.08
 
 

  Ne elimde garantim var ikinci bir soluğu almaya Ne aklım erer dünyayı yıkıp ta yeniden ya..