​ Sürücülere 3 önemli kural / Otomobil / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '15

 
Kategori
Otomobil
 

Sürücülere 3 önemli kural

Sürücülere 3 önemli kural
 

1.  AKÜ KUTUPBAŞI:

Akü kutup başlarının sıkı olması gerektiği doğrudur ama bir yangın esnasında da ilk önce sökülmesi gerekenin de akü kutup başı olduğu bir kuraldır ve doğrudur. Ama kutup başını sökecek anahtarın araçta bulundurulması gerektiği bir kural değildir. Tırnaklarla sökülmez ya. Oysa sağlık çantasında bir iğne bile kural gereği bulundurulması mecburidir. Bir iğneyi düşünmüşler ama kutup başının nasıl söküleceğini düşünememişler. O zaman biz bu kuralı eksik bırakmayalım. Siz, akü kutup başını elle, pratik sökülebilen türden yaptırın. Eğer anahtarla sökülebilen türden ise onu sökebilen bir anahtarı elinize en yakın bir yere yerleştiriniz.

2. EMNİYET KEMERİ:

Dik yamaçlı araziye sahip köy yollarında, araç yamaçtan yuvarlanacak olsa içerisindeki sürücü ve yolcuları %99 oranında atıyor. Araç, uçurumdan yuvarlanırken insanların sağ kalma şansı oluyor. Bunun böyle olduğu defalarca görülmüştür. İnsanlar emniyet kemerlerini bu tür köy yollarında takmadıkları için böyle kazalarda kurtulmuşlar. Ama araç bir tutam hamur haline gelmiştir. Peki, şimdi soruyorum; böyle kazalarda emniyet kemeriniz takılı olsa sağ kalma şansınız ne kadar olur, dersiniz?  -Efendim şimdiki araçlarda hava yastığı var, derseniz yine yanılırsınız. Hava yastığı tek vuruşluk ve 300-500 M yuvarlanan araçta ne hava yastığı kalır ne de düzgün demir parçası. EĞER ÖNEMLİ OLAN CAN GÜVENLİĞİ İSE SİZ SİZ OLUN, KÖY YOLLARINDA EMNİYET KEMERİ ASLA TAKMAYIN.

3. TELEFON:

Bir kaza olduğunda, eğer sağ kalmışsanız ve kendinizde iseniz birilerine ulaşmak için size ilk lazım olacak olan cep telefonunuzdur. Telefonunuzu eğer üzerinizde değil de araçta, başka bir yerde taşırsanız kaza durumunda bulma şansınız olmaz. Aracın her tarafı bir birine karışmıştır. Kendinizde olmasanız bile sizi kurtarmaya gelenler, üzerinizde telefonu kolaylıkla bulabilirler.

SİZ SİZ OLUN ARAÇ KULLANIRKEN CEP TELEFONUZU ÜZERİNİZDE, CEBİNİZDE TAŞIYINIZ. VE HER ZAMAN AYNI CEBİNİZDE TAŞIYINIZ.  

                                                                                                  Motor Tekniği ve Sürücü Öğretmeni

 
Toplam blog
: 358
: 1023
Kayıt tarihi
: 03.09.08
 
 

  Ne elimde garantim var ikinci bir soluğu almaya Ne aklım erer dünyayı yıkıp ta yeniden ya..