Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '13

 
Kategori
TV Programları
 

Survivor'ın pusulası şaştı!

Survivor'ın pusulası şaştı!
 

Çenemizi yoran, kalemimizi çalıştıran, ara sıra bizi kapıştıran Survivor köşe yazılarımızın da tıpkı yarışılan adanın adı gibi bir inci haline geldi. Surivor, yazı sezonu açılmasıyla toplam 3,5 ay kadar da beynimizi, sohbetimizi, köşe yazılarımızı işgal ediyor olacak.Ünlüler adasından elenen Nazenin Tokuşoğlu, Survivor yarışmasında 5 kilo vermiş. Tokuşoğlu, Survivor anılarını gazetesine yazacağını, bunu bir dizi haline getireceğini ifade etti. Okuyunca neler olmuş göreceğiz.

Fenomen program her dem fenomen kalmaya çalışıyor ve başarıyor da…Geçen hafta Ünlüler takımından Larissa’nın elenmesiyle rekabetin hız kazandığı “Survivor Ünlüler-Gönüllüler”; kıran kırana çekişmelere sahne olurken,  bir taraftan da terbiye sınırlarını aşan naralar, çığlıklara dönüşen ağız dalaşlarını evimizin tam orta yerine getirip bırakıyor. 5 kişilik Gönüllüler takımı ile 7 kişi kalan Ünlüler takımı arasında gerçekleşen yarışmada;  sataşmaya dönüşen avazlar reytingi körüklese de yarışan kişilerden yavaş yavaş soğumamıza neden oluyor. Haftalardır yazmak istediğim, ama bir türlü parmaklarımın özgürce klavyede dolaşmasına engel olmamdandır ki yazamadığım, aslında yazmama engel olduğum bu konuyu bu yazıda ‘’Artık yeter!’’ diyerek gündeme getirmek istedim.

Duygu’nun alaycı gülüşü dudaklarında, karşısındakini hiçe sayan tarzı, laf ebeliğine varan saldırıları insanı çileden çıkar hale getirdi. Adasında huzur bulsa komşu adaya saldıran, kana susamış hali, hır çıkarmaktan keyif alışı birileri tarafından durdurulmalı. Bozok’un kadına saygısızlığı, ezici, öne çıkmaya çalışan karakteri, emir veren hitap şekli, küstahça yaklaşımı, tek hakim benim diyen tavrı yaşına ve güçlü görüntüsüne hiç yakışmıyor.  Sanırım bu tavırda oluşu  ‘’Hasan Yalnızoğlu’nun eline su dökemez’’ deyişimi haklı çıkardı.

Gönüllüler takımını güçlü bir ekip olarak oluşturduklarını dile getiren Acun Ilıcalı, sanırım artık oluşturduğu castın kavga etmekteki gücünü fark etti. Daha önce mutsuz bir yüz ifadesiyle “Survivor tarihinin en başarısız Gönüllüler takımı. Biz bu Gönüllüler takımını oluştururken ünlülerden daha güçlü bir takım oluşturalım Ünlüler takımını zorlayalım diye düşünmüştük. Bugünkü mağlubiyete kadar hepsinde bir sebep buldum ama bugünkü mağlubiyette tam dağıldınız anlayamıyorum. Bu gidişle gönüllü kalmayacak. Survivor’un yarısında ünlülerle devam edeceğiz gibi görünüyor. Ben yol yakınken sizi uyarmak istiyorum” demişti. Bu uyarıdan sonra oyunun kuralları hepten işlemiş ve üst üste Ünlüler adaya veda etmeye başlamıştı.

Ama bu akşam yayınlanacak bölümün fragmanından görülen o ki; Acun’un artık sabrı iyiden iyiye taşmış ve Duygu ile Bozok’a müdahale edecek duruma gelmiş.  Acun’un elinde olan dizginler artık yarışmacıların eline geçmiş hatta gemi azıya almış halde tavırlar ile Survivor tarihine yazılmıştır. Bence de çok haklı artık gösteri şov niteliğini kaybedip sokak kavgasına dönmüş yakışmayan tavırlarla ekrana gelmeleri reytingi tavan yaptırırken, kimlikleri, kişilikleri de yerle yeksan olmuştur.

Sezonun eleştirisini yaparken ‘’Ünlüler takımında yeterince popüler yok, Gönüllüler takımında da haddinden fazla ünlü var’’ demiştim.  Acun Ilıcalı, bu Survivor sezonunda taktik değiştirmeyi uygun buldu. Yürürlüğe ‘’Survivor, her türlü seyrediliyorsa kendi ünlünü kendin yarat’’ strajisinin arkasında durdu. Tavır olarak Acun Ilıcalı’nın stili olmaya başlamış olan bu tutum ‘’habercilikte gündemin peşinde koşacağına, gündemi kendin  yarat’’ politikasıdır. Çoğu zaman büyük getirisi olan bu düşünce her dönem iş yapmış, çoğu zaman da altın yumurtlayan tavuğa dönüşmüştür.

Bundan önceki yarışma sezonlarını hatırlayın!  Şöhreti sönmüş, gündemden düşmüş, bir kenarda unutulmaya yüz tutmuş pek çok ünlü bu yarışma sayesinde tekrar hatırlara geldi ve eskisinde daha parlak bir üne ve popülerliğe kavuştu.

 Bu noktadan hareket ederek düşünürsek ‘’ünlüye ün katmaktansa, kendi starını kendin yaratmak daha önemelidir’’ çıkarımını yapabiliriz. Fakat bu sezon Acun Ilıcalı reytinglerinden, yarışmanın getirdiği kazançlardan memnun olurken, durduramadığı yarışmacılardan da yaka silkmektedir.

Bakalım evdeki hesap çarşıya uyacak mı? Sağlamayı hep birlikte adadan dönülünce yapacağız. Yollara dönülüp karşılamaya giden guruplar: Birkaç yarışmacıyı pataklayacak mı? Yoksa ayakta alkışlayacak mı?

Hayatta yaptıklarınızla ayakta alkışlanmanız dileği ile...

www.medyaben.com

www.televizyomgazetesi.com

https://twitter.com/eceer6

https://www.facebook.com/pages/Ece-Er-%C4%B0le-Ba%C5%9Fba%C5%9Fa/145170645649459?fref=ts

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..