- Kategori
- Yemek - Mutfak
Susamlı, beyaz peynirli kek

Bazıları şekerli keki değil tuzlu, beyaz peynirli keki severler, tuzlu kekin tadı da güzeldir içine maydanoz ve üzerine bol susam koyarsanız çay saatinde ortaya alışkanlık yapan bir lezzet çıkar.
Malzemeler:
4 yumurta
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı zeytinyağı veya 125 gram eritilmiş tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz ve toz şeker
250 gram ezilmiş beyaz peynir veya lor peyniri
1 demet büyük boy ince kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 paket kabartma tozu
Yarım limon suyu
Un(Kek harcından daha koyu olacak şekilde)
Susam, kekin üzerini kaplayacak kadar
Yapılışı:
Önce maydanozlar yıkanır ve ince ince doğranır. Beyaz peynir ezilir, maydanozlarla karıştırılır ve kırmızı pul biber eklenerek tekrar karıştırılır ki malzemeler her yere eşit dağılsın.
Çukur bir kaba yumurtalar kırılarak iyice çırpılır. Toz şeker, tuz, yoğurt, ilave edilerek tekrar çırpılır ve yağ eklenerek iyice karıştırılır. Kabartma tozu ve un karıştırılarak sıvı harca azar azar ilave edilerek karıştırılır, un eriyince limon suyu ilave edilerek bir müddet daha karıştırılır. Hamur koyu bir bulamaç halini alınca maydanozlu peynirler ilave edilir ve hamur bir kere daha karıştırılır.
Hamurumuz yağlanmış kek kalıbına konularak üzerlerine bolca susam serpilir ve orta ısıdaki fırında(180-200 derece) üzeri ve altı kızarıncaya kadar pişirilir.
Susamlı, beyaz peynirli kekiniz hazırdır.
Afiyet olsun.