- Kategori
- Türk Mutfağı
Susamlı poğaça hazırlanışı
Susamlı Poğaça Hazırlanışı
Susamlı Poğaçanın Malzemeleri ;
1 su bardak süt
1/2 su bardak su
1 paket yaş maya
1/2 su bardak sıvı yağ sıvı yağ
2 çay kaşık tuz
5 çay kaşık şeker
1 yumurta beyazı
Aldığı kadar un
Susamlı Poğaçanın Hazırlanışı ;
ilk olarak hamurumuzu hazırlayalım ve kulak memesi kıvamına gelene dek yoğuralım 30 dk. bekletelim. Elde ettiğimiz hamurdan parçalar kopararak ve şekil vererek isterseniz peynirli harç yapıp içine peynirli harçtan koyup ve şekil verebilirisiniz. Üzerine susam serperek 200 derece fırında pişirelim.
Afiyet olsun.
http://www.tuzlukurabiyetarifi.com/susamli-pogaca-hazirlanisi.html