Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mayıs '17

 
Kategori
Güncel
 

Suudi Arabistan'da başını örtmeyen Melania, Vatikan'da neden örttü?

Suudi Arabistan'da başını örtmeyen Melania, Vatikan'da neden örttü?
 

internetten alınmıştır


Aslında başlıkta sorduğum sorunun cevabı çok basit... O kadar basit ki, bizim Batı hayranı anlı şanlı "aydınlarımız" bunu anlayamayacaktır.

Trump'ın eşi Melania sonuçta Hristiyan kültürüyle yetişmiş bir kadın... Hristiyanlığın dini merkezinin Vatikan olduğu da malum... Tabii Papa'da dini lider... Kadın, dini önderinin önünde başı açık olmayı ayıp sayıyor ve büyük bir memnuniyetle başını kapatıyor.

Kur'an'ın açık emri olduğu halde, yüzde doksanı Müslüman olan Türkiye'de başörtüsünün yıllarca nasıl sorun yapıldığını burada tekrar etmeye gerek yok... Şükür ki o günleri geride bıraktık.

Ne var ki, bizim ülkenin kimi modern takılan "aydın"larının kendi inanç ve kültürüne nasıl yabancılaştığının tipik bir örneğini anlatmadan edemeyeceğim:

Geçtiğimiz günlerde yakın dostlarımızla sohbet ederken üniversite eğitimi görmüş bir hanım Sultan Ahmet ziyaretini anlattı... Buna göre, bu hanım arkadaşımız Sultan Ahmed Camii'ni gezmek istiyor ama kapıda kendisine başörtüsü takdim ediyorlar.

Bizim bu çağdaş Müslüman hanımımız, başörtüsü takmayı reddediyor... İçerde namaz kılmayacağını sadece dolaşacağını söylüyor... Ama görevliler, zaten kimsenin -turistler dahil-namaz kılmak için başörtüsü takmadığını bunun bir saygı ifadesi olduğunu falan söylüyorlar.

Bizim bu çağdaş hanımefendimiz ne yapıyor!...Camiyi gezmekten vazgeçip kapıdan dönüyor...

Şimdi bir elin Melaniasine bakın bir de bizim Melanialere!!..

Yani bu nasıl bir katı başörtüsü karşıtlığıdır ki, sadece camiyi gezmek adına bir kaç dakika için bile başına başörtüsü-ki daha ziyade ince bir tülbentten ibarettir- takmayı reddediyor!!

Melani bizim bu hatunlarımızdan daha mı az modern ve daha mı az çağdaş falandır?..Yoksa, çok daha dindar biri midir??

Burada dikkat çekmek istediğim husus şudur: Taklitçi fikirler daima kraldan çok kralcı olurlar... Daima mukallidi oldukları fikirlerin bağnazı haline gelirler.

Başkan Trump'ın son derece modern ve bakımlı hanımının Papa'nın huzurundaki o saygı ve sevgi dolu halini görünce bunları yazmak istedim.

Unutmayalım; kültürümüz, tarihimiz, inancımız bizim kimliğimizdir... Kimliğimizi kaybedersek kişiliğimizi de kaybederiz...

Batı'nın bize attığı en büyük kazık bu olmuştur ne yazık ki!

 

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..