- Kategori
- Beslenme / Diyet
Tadına Bakmalı Tadında Bırakmalı

Bir Beslenme ve kilo yönetimi programına girildiği zaman, "canı neyi, ne zaman, ne kadar isterse" yeme saltanatı sona erer...
Artık zindelik ve forma girme adına belirli miktarlarda, uygun aralıklarla, her besin grubundan gerektiği oranda tüketme dönemi başlar...
Yâni, "hesaplı - kitaplı" beslenme dönemi...
Araştırmalar, kilo yönetimi ve beslenme programlarına katılanların % 75'inin başarılı sonuçlar elde ettiklerini ortaya koymaktadır...
Lâkin, bu kişilerin % 75-95'inin 3-5 sene içerisinde aynı vücut ağırlığına döndükleri de aynı sonuçlarda bildirilmektedir...
Uzmanlar, açlık ve tokluk duyularına göre beslenmenin kiloyu korumaya, yönetmeye, hatta bir miktar kilo kaybına neden olduğunu belirtiyorlar...
Bunu sağlamak için iki ayrı koşulu yerine getirmek gerekiyor :
Fizik koşullar :
Yemek yenilen yer, yemeğe ayrılan süre, beraber yemek yenilen kişi ya da kişiler.
Ruhsal durum :
Stres, psikolojik yükler, yoksunluklar.
Tüketilmek üzere önümüze gelen besin maddelerinin tadına bakmak, bunu yaparken bu gıdaların hak ettikleri dikkati toplayıp yoğunlaşmak da hayli önemli bir noktadır.
17.03.2011