- Kategori
- Yemek - Mutfak
Tahinli ezme

Tahinle yapilan nefis bir ezme....
Bilindigi kadariyla Berlin`de son yüzyildir en yagisli bir yazi geciriyoruz. Yagmur berekettir, yagsin. Ama beni hüzünlendiren yasanmamis bir yazin ardindan gelecek sert bir kisi yeniden tasimak. O da gecer.
Yine böyle yagisli bir günde cocuklarla evde ne yapacagimizi bilmez halde dolaniyorduk. Mutfakta oturup yemek kitaplarimi karistirmaya basladim. Ümit ustanin yemek kitabinda bu ezmeye rastlayinca ilgimi cekti. Bütün malzemeler vardi, üsenmeyip denedim. Sonuc nefis oldu. Tahinin kendine has tarifsiz lezzetine eklenen malzemelerle birlikte harika bir ezme oldu. Ama tarifte tavsiye edilen kirmizi turp ilavsini ben de nacizane tavsiye etmek istiyorum. Kirmizi turplarin acimsitirak serinligi ezmeye cok yakisti.
1 cay bardagi tahin
1 demet maydonoz
4-5 dis sarimsak
1 cay kasigi kimyon
1 cay kasigi tuz
1 tatli kasigi aci biber salcasi
2 limon
servis ederken kirmizi turp
Limon suyu, kiyilmis maydonoz, ezilmis sarimsaklarla birlikte bütün malzemeyi tahine ilave edip karistirin. Kirmizi turplarla birlikte servis edin.