Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ocak '10

 
Kategori
Güncel
 

Tahrikçiler işbaşında...

Tahrikçiler işbaşında...
 

Selendi’de binlerce öfkeli insan (!) birleşerek, oradaki roman vatandaşlara saldırdı. On gün önce bu olayı birlikte, TV kanallarında izledik.

Kimine göre, kıraathanede sigara içmeye çalışan bir roman gencin çıkardığı bir kavga, kimine göre ise kışkırtmanın sebep olduğu bir olay!

Sebebi her ne ise, faturası romanlara çıktı. Bulunduğu yerde güvenlikleri kalmayan romanlar, olaydan sonra evlerini terk ettiler.

Hatırlarsanız, bunun benzeri eylemler, daha önceleri de yurdun birçok yerinde sahnelenmeye çalışılmıştı.

Bursa’da, Mersin’de, İzmir’de ve yurdun başka yerlerinde yaşanan benzer olaylarda ortaya çıkan sıkıntılar, hala hafızalarda taze.

Selendi dâhil, bu güne kadar meydana gelen tüm toplumsal olaylarda, şans eseri can kaybı yaşanmadı.

Aklıselim insanlara düşen görev, böyle durumlarda kötü emelli kışkırtmacılardan uzak durmak ve onlara itibar etmemektir.

Bunu yaptığımız zaman görülecektir ki, bu hasta ruhlu Vandalların kışkırtma ve yağmalamaya teşvik girişimleri boşa çıkacaktır.

Selendi olayına yakından baktığımızda, yukarıdaki açıklamaların ne denli doğru olduğu görülecektir.

Dikkat çekici ayrıntıları, olayın mağduru insanların ifadelerinden alıntılarla, yeniden hatırlamaya çalışalım.

“Binlerce kişi toplanmıştı. Ya Allah Bismillah, Çingenelere ölüm, Selendi’yi terk edin diyerek bağırıyorlardı...”

“Evleri, araçları ve işyerlerini tahrip etmeye çalışanlar vardı. Bizler de o an içeride çaresiz, kurtarılmayı bekliyorduk.”

Bu ifadeler olayın vahametini ortaya koymaya yetiyor. Ancak dahası da var...

İddiaya göre; olay sonrası kendileriyle görüşen polislerin, “Rızanızla ayrıldığınıza dair kâğıtları imzalayın ve burayı terk edin.” dedikleri söyleniyor.

Nedenini sorduklarında, “Canınızı bugün koruduk ama yarın için garanti veremeyiz.”, diyerek, duruma açıklık getiriliyor.

Bunun üzerine romanlarda can telaşı başlıyor. Kadınlar sırtlarındaki bebeklerin bezlerini dahi almaya fırsat bulamadan evlerini terk ediyorlar.

Başka bir iddia ise, olayın geçmişi ile ilgili. Belediye Başkanı Nurullah Savaş’ın saldırıdan birkaç gün önce belediye hoparlöründen halkı kışkırttığı söyleniyor.

Evet, fazla söze gerek yok. Durum ortada. Ancak bir hatırlatma yapmakta fayda var.

Olayların sorumlularının hukuki çerçevede hesap vermeleri sağlanmalı ve yasal önlemlerle bu Vandal davranışların önüne geçilmeli.

Yoksa birileri olanlardan cesaret alarak, memleketin başka bir yerinde, benzer kışkırtmalarla yeniden olay çıkarmak isteyebilir!

 
Toplam blog
: 251
: 447
Kayıt tarihi
: 29.12.07
 
 

Emekli; Öğretmen, Yönetici ..