Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Haziran '13

 
Kategori
Güncel
 

Taksim Gezi Parkı olaylarının bir başka boyutu

Çok hızlı bir gelişme ile karşı karşıyayız.

Yapılaşma arttı, her sokakta bir veya birkaç inşaat, rant büyük, konut kredileri normal sınırların altında,

İstanbul’un bütün ilçelerinde ve benim de evimin de bulunduğu Kartal ilçesinin semtlerinde 27 daireli apartmanımızın, çevrede yapılan büyük iş merkezleri ile rezidansların gölgesinde kaybolmasına çok üzüldüm. Öğleden sonra güneş ışığı vuran evimizin sağ tarafına iki rezidans yapılıyor. Hayıflanmamak elde değil. Ancak gezi parkındaki tepkiye yakın bir duruşu biz semt sakinleri gösterme şansımız olmadı.

Gece gidip gelen beton kamyonlarının meydana getirdiği toz ve gürültü ile ilgili olarak yaptığımız hiçbir şikâyetten netice alamadık.

İnşaat yapan Büyük Sermaye Şirketlerinin, gece-gündüz demeden toz, duman ve gürültü içerisinde inşaat katlarını yükseltmesinin çevreye verdiği rahatsızlık karşısında sessiz çoğunluk olarak sadece sabrediyoruz. İstanbul korkunç bir hızla betonlaşıyor. Sınıfsal katmanlar arasındaki makas açılıyor…

30-40 yıl evvel İstanbul’a gelmiş iç ve dış göçlerle nüfusu yüz bini aşmış bu semtlerde arsa sahibi olmuş vatandaşların oğulları, torunları, arsa rantının sağladığı maddi zenginliğin tadını çıkarıyor, değeri 150 bin lira olan lüks ciplere biniyor, çevreye kötü örnek olarak algılanan, çalışmadan yaşamanın, rant ekonomisinin canlı örnekleri kulaktan kulağa yayılıyor.

Bir tarafta toprak rantı ile palazlanan, şımaran tufeyli bir kesim, diğer tarafta iki göz odada açlık sınırının altında, 850 lira ile geçinen kamunun taşeron firmasının sözleşmeli işçisinin lise çağındaki çocuğu.

İktidarı devrimle alaşağı ederek, ezilen sınıfların iktidarını vaat eden kime hizmet ettiği bilinmeyen örgütler… Örgüt elemanlarının telkinleri ile kandırılıp meydanlara sürülüp ve polisin önüne atılan yığınla çocuk…

Kim haklı kim haksız siz karar verin!

İşte Taksim Gezi parkı hikâyesinin bir başka boyutu.

  

 
Toplam blog
: 135
: 1323
Kayıt tarihi
: 29.09.07
 
 

Ali Emir KARAALİ, Rize Doğumlu, 1978 Rize Lisesi Mezunu, (1988)T.C. Anodolu Üniversitesi   'İşlet..