Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ağustos '10

 
Kategori
Güncel
 

Takva

Takva
 

Başbakan “Kefenimizi giydik de geldik” diye yazıklanıyor meydanlarda, açılışlarda, mitinglerde . Ağlıyor, ağlatıyor. Yürek bu, dayanmıyor, dayanamıyor….

Başbakan rest çekiyor, Kara Kuvvetleri Komutanlığına atanacak kişiye. “Kodum mu oturturum” misali. Ama nedendir bilinmez. Siyasal erk sahiplerini her izleyişimde "Takva" filmi aklıma geliyor.

Filmde, Muharrem,cemaate ait yerlerin kiralarını toplarken kendisine yapılan fazladan ödemeler dikkatini çekiyor, merakını uyandırıyor. Bunlar ne için fazla para veriyor diye sorduğunda ise aldığı cevap şu oluyor: “Onların içinden geliyor, öyle veriyor”. “Peki, günah değil mi” diye sorduğunda ise “Olur mu canım Allah’tan gelen, Allah’ın hediyesi, almamızı istediği şey günah olur mu hiç” diye cevap alıyor.

Bu filmdeki, rüşvete, yolsuzluğa yönelik kandırmacalar hiç aklımdan çıkmıyor.

Yargı, herkese işlemeli. Herkes için eşit olmalı.

Ancak, AKP hükümetinin çeşitli zaman ve zeminlerde ortaya çıkan, göz ardı edilen, edilmekte olan yüz kızartıcı suçlardan oluşan dosyalarının kabarıklığı insanı ister istemez düşünceye sevketmekte.

Herhalde hükümet yolsuzluklara, naylon faturalara, zimmete para geçirmelere, kul hakkı yemeye Takva filminde şeyhin müritlerinin baktığı gözle bakmakta.

Ağlamak, ağlatmak kolay. Madem ki her yerde eşitlik, demokrasi, özgürlükten bahsetmektesiniz. Buyurun kaldırın dokunulmazlıklarınızı. Yoksa sizde Takva filmindekine benzer şekilde “Hayır, bu dokunulmazlıklar Allah tarafından bize bahşedildi” diye biraz uçuk bir düşünceye mi sahipsiniz.

Ama, belki yoğunluktan dolayı unutmuşsunuzdur. Hatırlatmakta yarar var. “Kul’dan büyük Allah var” derler. Sözüm ona kefen giyip meydana inen sizler ne düşünmektesiniz bu konu hakkında…

Neyse,

Size iyi ağlamalar, ağlatmalar.

 
Toplam blog
: 226
: 1337
Kayıt tarihi
: 26.01.07
 
 

1960 İstanbul doğumluyum. Kitap okumayı, yazı yazmayı, resim yapmayı ve yabancı dil'den Türkçe'ye..