Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ağustos '10

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Tamamoğulları ''Kanserden Uzak durmak, Bilinçme gerektirir.'' dedi.

Tamamoğulları ''Kanserden Uzak durmak, Bilinçme gerektirir.'' dedi.
 

Uzman Dr.Necdet Tamamoğulları,Kanser konusunda uyardı.


Mersin'in, tanınmış Uzman Dahiliye Doktorlarından Necdet Tamamoğulları, Kanserden Korunmanın yollarını şöyle özetledi: Kanserden korunmak için her zaman söylenen en önemli nokta sigara ve içkiden uzak kalınmasının vurgulanmasıdır. Özellikle sigaranın bir halk sağlığı sorunu olduğu ve en çok kanser türüne neden olan ajan olduğu bilinmektedir.Bu arada kapalı alanlarda sigara yasağının getirilmesi ve bunun uygulanması çok önemli bir karar olduğunu söylemek ve bunu desteklemek gerekiyor.Kanser korunmasında başka önerilere de kulak vermek önemli. Çikolata ve koladan sakının. Salam, sosis, sucuk, hazır meyve suyu, mayonez, ketçap, konserve tüketmeyin. Yamuk yumuk elma alın. Hayvanlara büyüme hormonu verilince süt ve eti artıyor. Bunlar insana da geçiyor. Beyaz et tercih edin.

Kümes hayvanlarından köyde yetişenleri yemeye çalışın. Marketlerden aldığınız kümehayvanlarının derisini yemeyin. Kırmızı et tüketecekseniz kuzu eti alın, genellikle kuzular zehirlenmemiştir. Beyaz un, şeker ve tuzuhayatınızdan çıkarın. Fast-food'dan uzak durun. Haftada 3 kezden fazla fast-food yiyenlerde kanser riski artıyor. Fazla mangal yapmayın. Yaparsanız da fazla pişirmeyin, yakmayın. En ufak yanık kanserojen riskini artırır. Mangal yerine fırın haşlama, buğulama tercih edin. Küçük balık tercih edin, dip balığı yemeyin. Balık yaşlandıkça kanserojen etkisi artar. Haftada en fazla bir kilo balık tüketin. Daima bebe şampuanı, defne sabunu ve saf sabun kullanın. Oda spreyi, ter önleyici koltuk altı kremi ve deodoranttan uzak durun. Organik denilen saç boyaları bile kanserojendir, kullanmayın, kına yakın. Sprey şeklinde böcek ilacını tercih etmeyin.Badana yapılan eve bir süre girmeyin. Mobilya cilası kanserojendir. Eski mobilyalarınıza sahip çıkın. Alkol ve sigara kullanmayın. Cep telefonunu kendinizden uzakta şarj edin. Çocuk odasında şarj etmeyin. 30-45 saniyeden fazla konuşmayın. Uzun yolculukta kapatın.Televizyonu 5 metre uzaktan izleyin. Çamaşır makinesinde zeytinyağlı sabun kullanın. Mutfakta plastik, bakır, alüminyum kullanmayın. Bulaşık makinenizin parlatıcı gözüne sirke koyun. Makineden çıkardıklarınızı sirkeli sudan geçirin. Ne kadar durulansa da üzerinde deterjan kalır.

Kanserden korunmak bebeklikte başlar
İyi beslenen annenin çocuğunda kanser çıkma riski 5 kat daha azdır. Çocuğunuzu gülmeye alıştırın, onu mutlu edecek şeyler yapın. 12 yaşından önce cep telefonu kullanmasına izin vermeyin. Çocuklarınızın plastik çim bahçelerinde oynamasına izin vermeyin. Çocuk bahçelerini ilaçlamayın. Sentetik halıdan uzak durun.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..