Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ekim '16

 
Kategori
İnançlar
 

Tanrı’nın varlığı yokluğu tartışması devam ediyor; bir sonuca varılsa da yaşamımızı ona göre kursak

Tanrı’nın varlığı yokluğu tartışması devam ediyor; bir sonuca varılsa da yaşamımızı ona göre kursak
 

Ne var diyenler var olduğunu ne de yok diyenler yok olduğunu ispat edebiliyor. Bence bu tartışmalara gerek yok; var veya yok, bu işi inanan ve inanmayanlara bırakalım.

Tanrı’yı tartışmak çirkin bir şey… Ateist misin nesin, inanmıyor musun, sesini kes otur. Dindar da hatalı; sen niye varlığını ispata çalışıyorsun kardeşim? Tanrı varsa ateist yok deyince yok mu olacak?

Var veya yok, ben inanıyorum diyeceksin; bitti! Kimse sana niye inanıyorsun diyemez, özgürlük var. Ama sen de “Niye inanmıyorsun?” diyerek inanmayanların kafasına vurmayacaksın.

Bu konularda yapılan tartışmalar cahillik ve gereksiz ve dine zarar veriyor. İnsanlar doğru olsun ya da yanlış olsun var olan bir dine girebilirler. Kişilerin tercihini sorgulayamayız.

İnana da huzurlu, inanmayan da; ama kafası karışıklar mutsuz. Bu iş öyle “Elhamdülillah Müslüman’ım” ile bitmiyor ya da hâşâ Allah yok demekle. Yolunu seçmemiş insanlarımız neyin ne olduğunu bilmeden, biraz oradan biraz buradan, karmaşa içinde yaşayıp gidiyorlar. Akılları karışık.

Bir de ilgilenmeyenler var. “Tanrı olabilir ya da olmayabilir, ben bu konuyla ilgilenmiyorum diyenler” Üçü de doğru. Kişi böyle tercih etmiş bırakın böyle kalsın. Arada insan olmaz. Şu kafası karışıklar bir tarafta yerini alsın. Dindar olacaklarsa Allah kabul etsin. Ateistim diyorlarsa kendileri bilir; ya da hiç ilgilenmiyorlarsa…

Özellikle genç nesil belirsiz bir dönemeçte… Bırakalım yollarını özgürce seçsinler. Dindarlar dininizi anlatın, isterlerse gelirler. Kerim Korkut düzenlerinde sayınız ne kadarsa o kadar ağırlığınız olacak. Öyle sadece kimliğinde “Müslüman’ım” yazma yok; öyle Müslümanlık yok, beyan edeceksin. Ona göre hizmet vereceğiz. Diğerleri için de aynı. Herkesin yolu inancı açık olacak. 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..