Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '06

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Tanrıverdi (Sarp Apak)

Tanrıverdi (Sarp Apak)
 

Yıllar önce kısa bir zaman oturduğum bir evde çok tatlı bir aile kapı komşumdu. O evde yaklaşık 2 yıl oturduğum halde komşumla sevgi ve saygı çerçevesinde bir ilişkimiz olmuştu.

Taşındıktan sonra çok sık görüşme fırsatımız olmasa da aynı mahallede olduğumuzdan bir çok yerde karşılaşıp ayak üstü sohbet fırsatımız oluyordu.

Aynı apartmanda otururken, benim kızım henüz 1,5-2 yaşlarındaydı. Ve her çocuk gibi gök gürültüsünden biraz korkardı. Yağmurlu havalarda balkona çıkarırdım onu. Tabi yan komşumda maaile balkonda olurdu. Komşumun büyük oğlu Sarp (o zamanlar 11 yaşlarındaydı) kızıma yan balkondan destek verirdi.

_Benan, korkma abicim. Bak şimdi bir ışık yandı, arkasından da gümbür dede gelecek, gümbür yapacak, biz de onu alkışlayacağız. Tamam mı? Derdi.

Kızım da onun verdiği cesaretle bu doğa olayının diğer insanlar ve çocuklar tarafından korkmadan atlatabileceğine şahit olurdu.

O zamanki bu tiyatro oyunumuz kızım üzerinde etkili oldu. Şimdi gök gürültüsünden korkmuyor.

Bu oyunlar meğer bizim küçük Sarp’ın da hayatında çok etkiliymiş.

Lise eğitiminin ardından, İzmir’de üniversitede tiyatro eğitimi aldığını biliyordum. Ama hep annesiyle konuştuğum için Sarp’ı görmeyeli yıllar olmuştu. Hatta küçük rollerle ekrana çıkmaya başladığında bile tanıyamamıştım onu.

Ta ki Avrupa Yakası’nda Tanrıverdi rolü ile net bir şekilde karşımıza çıkana kadar.

Bursa’da büyüdüğünü bildiğim bu gencin doğu şivesine hayran kalmıştım. Aynı gülüş ve sempatiklikle rolüne devam ediyor. Biz de kendisini zevkle izliyoruz şu anda.

Hele reklamlarda ‘’fikrim geldi’’ cümlesi yavaş yavaş günlük hayata girmeye başladı bile.

Tanrıverdi yani Sevgili Sarp Apak.

Umarım hayatı boyunca aynı temizlikle aynı şansla yoluna devam eder.

Foto: www.magazinlife.com

 
Toplam blog
: 240
: 1628
Kayıt tarihi
: 18.08.06
 
 

Zamandan şikayet ederken, ne kadar hızlı aktığını fark edemeden geçmiş yıllar. Kırklı yıllar, kır..