Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '07

 
Kategori
Tarih
 

Tarih ve utanmak

Hep kendi kendime soruyorum, acaba tarihler neden doğru yazılmaz diye. Suç tarihi gerçek yazmayanlarda mı? Yoksa yaşadığı tarihinin gerçeklerine gözlerini kapayıp, tarihi şahsiyetlerin yüz karası olduklarından mıdır? Yoksa kendi tarihini anlamayıp inkar edenlerde midir?

Hala çözmüş değilim. Ama hangisi olursa olsun işin içinde bir korku, inkar ve utanmazlık gizli gibi geliyor. Öyle olmasa insanlar kendi düşünce dünyalarına göre tarihini yorumlayabilirler miydi? Bence günahiyla, sevabıyla tarih bizim tarihimizdir. Doğru anlaşılmasında sayısız faydalar vardır. Nedenine gelince Tarih tekerrürden ibarettir, hiç ders alınsaydı edermiydi tekerrür sözüdür. Onun için işimize gelmese düşünce dünyamızda fırtınalar estirse de tarihin her evresinin tarafsız ve objektif yazılmasından yanayım.

İşte o zaman şu anda birbirleriyle zıt olan önce ülkemiz son dünya insanlarının daha hoşgörülü, anlayışlı ve diyaloglara yakın olabildiğimizi görecektik. Her olayı ve her insanı kendi düşünce kalıplarımızla yargılamaktan vazgeçebilecektik. Herkesin kendi doğruları olduğunun ve en az bizim doğrular kadar saygıdeğer olduğunun farkına varırdık.

Tarihin doğru bilinmesi bizden önceki insanların nerede yaptıklarından dolayı başarılı oldularını, yine nerede yapamadıklarından dolayı tarih sayfalarından silindikler açısından çok çok önemlidir. Bence tarih bir ÖVGÜ kitabı veya bir SÖVGÜ kitabı olmamalıdır. Ya o zaman ne olmalıdır? Geçmişini doğru bilip, anlayıp ve geleceğine YÖN ÇİZELGESİ çizebileceğimiz bir başucu rehberi olmalıdır.

Bence tarihimizden utanmayalım ama ne olduğumuzu unutup tarihe ve tarihi yazanlara ANLAMAYIP sırt çevirmekten UTANALIM. Unutulmasın KÖKÜ DERİN AĞAÇLAR RÜZGAR NE KADAR SERT ESERSE ESSİN, AYAKTA DİMDİK KALANLARDIR. Kökümüzün derinliklerinin farkına varalım. Sarsılıp kendimize gelelim. 60-70 yıl önce Almanya, Japonya atom bombası yedi ama şimdi ne durumdalar. Milli ve manevi değerlerine ve örf ve adetlerine bağlılıkları onları bugün geldikleri yerden alıkoyamadı. Vesselam.

 
Toplam blog
: 7
: 685
Kayıt tarihi
: 09.12.06
 
 

1967 Diyarbakır doğumluyum. Lise mezunuyum. Bir kurumda çalışıyorum .Evliyim. Ükemi, insanini ve yaz..