Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Şubat '18

 
Kategori
Çalışma Yaşamı
 

Taşerona Kadro Tamam da Kadro Verilmeyenler Neden İşini Kaybediyor Onu Anlamadım

Taşerona Kadro Tamam da Kadro Verilmeyenler Neden İşini Kaybediyor Onu Anlamadım
 

Detaylar belli zaten. Bizim üzerinde durduğumuz konu kadro verilmeyen işçilerin işini kaybedeceği şeklindeki iddia. Nasıl oluyor bilmiyorum ama böyle durumda olanlar varmış.

Bir kişi bile bu yasa nedeniyle işini kaybederse yasa tartışılır. Çünkü devlet bu yasayı insanlar işini kaybetsinler diye çıkarmadı herhalde.

Ancak elbette bazı medya organlarında yer alan bu durum kadroya alınmayan işçilerin bu hale kızgınlıkları sonucu yarattıkları spekülasyon da olabilir.

TV’de izledik, kişi resmen “Kadro verilmediği için işimi kaybettim” diyor.

Bu nasıl oluyor bilmiyorum ama kadro verilmezse verilmesin mevcut yerlerinde çalışmaya devam ederler. Galiba kadro verilen yerlerde kriterleri tutmadığı için kadro verilmeyen işçilerle ilgili bir durum. Öyle ya taşeronluk kaldırıldığına, kadroya da uygun görülmediğine göre nasıl çalışacak.

Yalnız, kadroya uygun olmamak da biraz tuhaf… Aynı yerde çalışan kimselere yaptığı işe ve çalışma şekline bakmaksızın kadro verilmesi lazım. Dokuz kişiyi alıp sen uygun değilsin diye ayırmak yanlış. Kişi değil iş alanı ölçü alınmalı (Mesela çağrı merkezinde çalışanlar)

Örneğin hastanede, iş belli de bazıları değişik işler yapıyor onlara kadro vermeyelim olmaz; iş farklı olsa bile yapılan işin (verilen hizmetin) parçasıdır.

Bu kurumda taşeron çalıştırılmıyor herkes kadrolu olacak ama sen uymuyorsun. Bu şekilde işlerini kaybedenler ne yapacak? Bence burada sorun var.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..