Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Temmuz '19

 
Kategori
Güncel
 

Tatil mi Çalışmak mı?

Ülkemizde saklamaya gerek olmayan bir durum var:

Ekonomimizin pek iyi gitmediği…

Doğal olarak iktidar sahipleri yönetme dümeninde olduklarından dolayı, ekonominin “iyi” olduğunu “iddia” ediyorlar.

Ama…

Yandaşlık yapmayan televizyon kanallarının ekranlarından ve gazete sayfalarından yansıyan haberler, hiç de ekonominin iyi gittiği yönünde bilgi ve gelişme vermemekte.

ANKARA TİCARET ODASI(ATO) YÖNETİM KURULU BAŞKANI Sayın Gürsel BARAN, Kurban Bayramı sürecinde bayram tatilinin uzatılmaması gerektiğini ifade etmiş.

* * *

Tabii ki ülkemizin içinde bulunduğu yapısal sorunlar yan gelip yatarak keyif çatmasına engel. İşsizlikten ve istihdam kaybından artık bahsetmeye gerek bile yok.

ATO Başkanı Sayın Baran, uzun süren tatillerin ticaret hacmini ve ülkemizin dışsatımını olumsuz yönde etkilediğini belirtmiş.

Yine eklemiş: Bu dönemlerde turizm sektörünün canlandığını ve gelirlerinin de arttığını…

Turizm sektörü gerçekten de ülkemiz açısından “önemli” ve “stratejik” bir sektör.

“Bacasız Fabrika” diye adlandırdığımız bir sektörün, doğru düzgün bir politikadan yoksun olması, sektörün neredeyse “önemli günlere” göre kendisini konumlandırması, deyim yerindeyse “kör topal” işlemesi, ekonominin etkinliği bağlamında çift taraflı etkiye neden olmakta.

Özel günlerde ve bayram tatilleri dönemlerinde pik yapan turizm faaliyetleri ve gelirleri, kıyı kentlerimizde ve kesimlerimizde “geçici” bir refaha neden olurken, ekonominin ana damarları diyebileceğimiz sanayi kentlerimizde kesintiye neden olmakta.

Pekâlâ ülkemiz açısından turizm sektörünün önemini yadsıyamayız. Ama, ATO Başkanı Sayın Baran’ın ifade ettiği gibi, bu sıkıntılı dönemde bizlerin çok daha fazla üretmeye ve çalışmaya ihtiyacımız var.

 

 
Toplam blog
: 706
: 83
Kayıt tarihi
: 18.05.16
 
 

Ben, Uludağ Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü mezunuyum. Şuan için öze..